- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Rize Helvası Tarifi
Tarif
Rize Helvası Tarifi
Helva dünümüzde, bugünümüzde olduğu gibi yarınlarımızda da olmaya devam edecektir. Rize helvası nasıl yapılır? Rize helvası tarifinin püf noktaları nelerdir?
130 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 23B
- 59
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Çok kısık ateşte, tereyağı ve un yaklaşık olarak 2 saat kavrulur.
- 2Kavurma işlemi bittikten sonra ocağın altı kapatılır, toz fındıklar eklenir ve yanmaması için hızlıca karıştırılır.
- 3Soğuması için başka bir kaba aktarılan helvaya 10 dakika sonra pudra şekeri eklenir ve güzelce yedirilir.
- 4Helva oda sıcaklığına geldikten sonra düz bir kaba yayılarak üzerine bastırılır ve yüzeyi düzleştirilir.
- 5Son olarak bir fırça yardımıyla ayçiçek yağı tüm yüzeye sürülür ve helva küp şekeri büyüklüğünde kesilerek soğutulur. Soğuduktan sonra 2 saat dolapta bekletilerek servis edilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.