- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Kaymaklı Güllaç Tarifi
Tarif
Kaymaklı Güllaç Tarifi
Ramazan ayının vazgeçilmezi: Kaymaklı Güllaç tarifi, nasıl yapılır? Güllaç nasıl süslenir? Ramazan ayının en ünlü tatlısı: Bol cevizli kaymaklı güllaç yapmanın tüm detaylarına gelin birlikte göz atalım! 🤗
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
35 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Pişirilmez
Paylaş
- 21B
- 62
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g toz şeker
100 g güllaç yaprağı
200 g ceviz, iri kıyılmış
200 g kaymak
Üzerini Süslemek için:
ayıklanmış nar
kıyılmış Antep fıstığı
Nasıl Yapılır?
- 1Süt ve toz şekeri bir tencereye alarak kaynatın.
- 2Ilındıktan sonra güllaç yapraklarını sunum yapacağınız kaba alarak her birinin parlak yüzeyleri üstte kalacak şekilde süt ile ıslatın.
- 3Aralara iri kıyılmış ceviz atın.
- 4Orta kısmına kaşık yardımıyla parça parça kaymak ekleyin.
- 5Üzerine tekrar güllaç yaprakları dizerek süt ile ıslatın.
- 6Buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Sunum yapmadan önce üzerini Antep fıstığı ve nar taneleri ile süsleyin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.