- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Kayısı Reçeli Tarifi
Tarif
Kayısı Reçeli Tarifi
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan ev yapımı, mis kokulu kayısı reçeli tarifi mi arıyorsunuz?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 310B
- 47
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg taze tatlı kayısı
1 kg toz şeker
1/2 adet limonun suyu
1 adet çubuk tarçın
Nasıl Yapılır?
- 1Kayısıları yıkayıp süzün. Yarıya bölün.
- 2Bir akşam öncesinden şekere basın.
- 3Ertesi sabah şekerli kayısıyı ateşe koyun. Kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar, fazla karıştırmadan pişirin. Üstünde oluşan köpüğü temizleyin.
- 4Ardından limon suyunu ve çubuk tarçını ilave edin. 10 dakika kadar da birlikte kaynatıp ateşten alın.
- 5Reçelin kıvamına gelip gelmediğini anlamak için bir damlasını porselen tabağa damlatın.Sağa sola akmıyorsa kıvamı tamamdır.
- 6Reçelin soğumasını bekledikten sonra temiz kavanozlara doldurarak muhafaza edin.
Püf Noktası
*Reçeli biraz kaynattıktan sonra geniş tepsilere dökerek ve üzerini tülbentle örterek güneş altında da koyulaşmasını sağlayabilirsiniz. Koyulaşırken karıştırılmaz, tepsi ara ara sallanır.
*Olmuş olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kahvaltı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.