Kısık Ateş
Tarif

Kadınbudu Tarifi

Olsa da yesek dedirten tam kıvamında kadınbudu köfte tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Kızartma
Kadınbudu Tarifi
Paylaş
  • 242B
  • 185
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g orta yağlı dana kıyma
1 adet kuru soğan
5 g tuz
5 g karabiber
5 g kimyon
3 g kuru kekik
3 g pul biber
1/3 demet kıyılmış maydanoz
1 diş sarımsak
75 g pirinç
Kaplama için:
150 g un
2 adet çırpılmış yumurta
Kızartmak için:
ayçiçek yağı

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kıymayı ikiye bölün, kuru soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.
  • Kıymanın yarısını soğanlarla birlikte suyunu salıp, çekene kadar kavurun. Pişen kıymaları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra bol suda pişene kadar haşlayın, süzün ve soğuması için kenara ayırın.
  • Çiğ kıymayı geniş bir yoğurma kabına alın. Üzerine pirinçleri ve tüm baharatları ekleyin. Dilerseniz acı baharatlar tercih edebilirsiniz.
  • Daha sonra ince kıyılmış maydanoz ve ezilmiş sarımsağı ilave edin. Ardından pişen ve soğuyan kıymayı ekleyip tüm malzemeyi güzelce yoğurun.
  • Yoğurduktan sonra üzerine streç çekip buzdolabında 30 dk. dinlendirin.
  • Dinlenen harçtan büyük parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin.
  • Şekil verilmiş köfteleri önce un, sonra çırpılmış yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın.
  • Tercihen yanında maydanozlu sumaklı kırmızı soğan, püre veya sote sebzelerle tüketebilirsiniz.

Püf Noktası

*Arta kalan pirinç pilavını kadınbudu köfte yapımında kullanarak değerlendirebilirsiniz.
*Dilerseniz kızartma işleminde galeta unu kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Çıtır Enginar Tarifi
40 Dakika
1 Kişilik
24B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Arefe Köftesi Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
27B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Bamya Tempura Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
25B Görüntüleme

Yorumlar (24)

Deniz Erulgen
· 23.10.2020

Ne kadar pirinc koymak lazim? Malzemeler arasinda yok 🤷‍♀️

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 25.10.2020

75 g pirinç koymanız yeterli olacaktır. 😊

FatmaAşıcı
· 24.10.2020

Yaptım çok güzel oldu

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 25.10.2020

Elinize sağlık Fatma Hanım 🙏

Beste ATMACA
· 26.10.2020

75 gram ne kadara tekabül ediyor 😅

Murat Yıldız
· 26.10.2020

Çeviricimizi kullanın en doğru tespit orada✌️✌️✌️

Muhsin KeremBalta
· 19.05.2022

Yarım su bardağından biraz az