Kısık Ateş
Tarif

Çıtır Enginar Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz Enginar! Enginar nasıl temizlenir? Enginarla neler yapılabilir? Güzel bir ara sıcak olarak sunabileceğiniz Çıtır Enginar tarifi size ilham verecek! Çok lezzetli panelenmiş çıtır enginar tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın!
40 Dakika
1 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
  • 24B
  • 69
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet taze enginar
200 g un
1 adet çırpılmış yumurta
200 g ekmek kırıntısı (panko)
400 ml ayçiçek yağı
Servis Önerisi:
50 g Pınar Yoğurt
Pınar
1 tutam tuz
taze karışık yeşillik
kiraz domates
yenilebilir çiçek

Nasıl Yapılır?

  • Enginarın kabuklarını soyun. Çanak şeklini vererek iç kısmını kaşık yardımıyla güzelce temizleyip limonlu suda bekletin.
  • Küçük bir tencerede su kaynatın. 4-5 damla limon suyu sıkıp enginarı kaynattığınız suda haşlayın ardından soğuk suya aktarın.
  • Panelemek için: haşlanmış enginarı sırasıyla un, çırpılmış yumurta ve ekmek kırıntısına (panko) güzelce bulayarak paneleyin.
  • Panelediğiniz enginarı kızgın ayçiçek yağında altın sarısı renk alana kadar kızartın. Kızaran enginarın fazla yağını süzdürün.
  • Servis önerisi: Bir kapta yoğurt ve tuzu karıştırın. Servis tabağın orta kısmına yoğurdu koyun. Üzerine kızarmış çanak enginarı yerleştirin. Taze yeşillikler, ortadan ikiye kesilmiş kiraz domatesler ve yenilebilir çiçeklerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Öcce Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme
Maksut Aşkar
Maksut Aşkar
Neolokal Restoran Şefi ve Ortağı
Soslu Karnabahar Kızartma Tarifi
50B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Avcı Böreği Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Esra Tokat
· 18.05.2022

Mükemmel olmuş ellerine sağlık şefim 👏🏻🙂

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Hülya Çil
· 19.05.2022

Ellerinize sağlık şefim

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 20.05.2022

Çok teşekkürler 😊😊