- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Soslu Karnabahar Kızartma Tarifi
Tarif
Soslu Karnabahar Kızartma Tarifi
Farklı tarif severlere özel bir dokunuş! Nar ekşisi soslu karnabahar kızartması nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Karıştırma, Kızartma
Paylaş
- 50B
- 326
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
700 g karnabahar
250 g un
40 g nar ekşisi
50 g limon suyu
2 diş sarımsak
2 g kavrulmuş kimyon tohumu
100 ml sızma zeytinyağı
1 tutam toz kimyon
5 g tuz
1/2 demet maydanoz
Nasıl Yapılır?
- 1Karnabaharlar çiçek çiçek ayrılır (ne çok büyük ne de çok ufak parçalar olacak çünkü önceden pişirme işlemine tabii tutmuyoruz, dış yüzeyi kızarırken içinin de pişmesi gerekiyor.)
- 2Sap kısımları biraz kısaltılır.
- 3Un ile bütün yüzeyleri kaplanacak şekilde karıştırılır ve fazla un süzgeç yardımı ile elenir.
- 4185°C sıcaklıkta olan kızartma yağında altın sarısı-bronz arasında her yeri eşit renk olana kadar kızartılır.
- 5Kızaran karnabaharlar peçete üstünde dinlendirilerek fazla yağı alınır.
- 6Nar ekşisi sos için; nar ekşisi ve limon suyu bir kapta çırpılır. Ezilmiş sarımsaklar, havanda dövülen kavrulmuş kimyon tohumu ilave edilir. Zeytinyağı yavaş yavaş çırparak eklenir. Son olarak kimyon, tuz ve doğranmış maydanozla lezzetlendirilir.
- 7Daha sonra kızartılmış karnabaharlarla karıştırılarak servis edilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Maksut Aşkar
Neolokal Restoran Şefi ve Ortağı
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Ara Sıcak Tarifleri
Yorumlar (8)
Şefim buharda pisirmeden sonra aynı işlem yapılsa sos aynı lezzeti verir mi
Uzman Maksut Aşkar bu yorumu beğendi
Merhabalar Ergün, sos her zaman aynı lezzeti verir fakat doku da önemli. Buharda piştikten sonra sosu istediğin gibi karnabahar üzerinde durmayacaktır. Bu yüzden önerim, kızartma yapmak istemiyorsan, hafd yağlayarak fırında pişirip sonra soslamayı deneyebilirsin. Sevgiler