- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Pesto Soslu Melanzane Tarifi
Tarif
Pesto Soslu Melanzane Tarifi
Güney Amerika’dan çıkıp tüm dünyada popüler olan Melanzane tarifi nasıl yapılır? Pesto soslu melanzane yapmanın püf noktaları nelerdir?
55 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 15B
- 88
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3-4 adet bostan patlıcan
2 adet iri domates
zeytinyağı
tuz&karabiber
ezine peyniri
Pesto Sos için:
500 g taze fesleğen
4-5 diş sarımsak
100 g dolmalık çam fıstığı
180 g toz parmesan
200 ml zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanları yıkayıp soyduktan sonra enlemesine ince olacak şekilde doğrayın. Zeytinyağı ve tuz ile harmanlayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika kızarana kadar pişirin. Pişen patlıcanları soğumaya alın.
- 2Aynı şekilde domatesleri de enlemesine ve ince olacak şekilde doğrayın az miktarda tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayın. 10-12 dakika kadar fırınlayın.
- 3Pesto sos için temizlenmiş fesleğen, sarımsak, çam fıstığı ve toz parmesanı rondoya alın. Azar azar zeytinyağı ilave ederek sos kıvamı alana kadar karıştırın.
- 4En son ekşi kremayı ilave edin ve tekrar rondodan geçirin.
- 5Elde ettiğiniz pesto sosunu buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
- 6Patlıcan dilimleri en altta olacak şekilde üzerine domates, domatesin üzerine ezine peyniri ile pesto sosu koyun. Bu sıralamayla 4‘er kat yapın.
- 7Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve servis tabaklarına alın.
- 8Üzerine zeytinyağı gezdirin, taze kekik&fesleğen ile süsleyin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Ara Sıcak Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.