- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Arefe Köftesi Tarifi
Tarif
Arefe Köftesi Tarifi
Osmanlı mutfağından günümüze kadar lezzetinden söz ettiren arefe köftesi, bir tür içli köftedir. Arefe Köftesi nasıl yapılır?
70 Dakika
6-8 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 27B
- 86
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet orta boy kuru soğan
600 g kuzu kıyma
200 g ince bulgur
2 g toz anason
2 tutam toz kakule
100 g ince çekilmiş taze badem
1 tutam toz tarçın
5 g tuz
2 tutam karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın.
- 2Kuzu kıymanın 2/3’ü ve doğranmış kuru soğanın 1/2’sini karıştırma kabına alın. İnce bulgur ve anason ilavesiyle yoğurun.
- 320 g tereyağını bir tavada eritin. Kalan kuru soğanları hafif bir renk alana kadar tereyağında soteleyin. Kalan kuzu kıymayı katıp kuru soğanlarla birlikte suyunu çekene kadar kavurun.
- 4Köftelerin iç harcına çeşni kazandırmak için; kıymalı iç harca toz kakule, ince çekilmiş taze badem, tarçın, tuz ve karabiberi katın.
- 5Hazırladığınız bulgurlu kıyma harcından küçük bir mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizde yuvarladığınız bulgur köftelerinin orta kısmını parmak yardımıyla açın.
- 6Kuru soğan ve baharatlarla birlikte kavurduğunuz kuzu kıymalı iç harcı, köftelerin iç kısmına doldurup, elinizle yuvarlayın.
- 7Hazırladığınız köfteleri derin bir tencerede kaynamakta olan bol suda yaklaşık 10 dakika kadar haşlayın.
- 8Kalan tereyağını ayrı bir sos tenceresinde eritin. Suyunu süzdürerek çıkardığınız haşlanmış köfteleri, köpüren tereyağında renk alana kadar kızartın.
- 9Kızaran arefe köftelerini sıcak olarak arzuya göre süzme yoğurt ilavesiyle servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Ara Sıcak Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.