Kısık Ateş
Tarif

Arefe Köftesi Tarifi

Osmanlı mutfağından günümüze kadar lezzetinden söz ettiren arefe köftesi, bir tür içli köftedir. Arefe Köftesi nasıl yapılır?
70 Dakika
6-8 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Kızartma
Arefe Köftesi Tarifi
Paylaş
  • 27B
  • 86
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet orta boy kuru soğan
600 g kuzu kıyma
200 g ince bulgur
2 g toz anason
20+80 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 tutam toz kakule
100 g ince çekilmiş taze badem
1 tutam toz tarçın
5 g tuz
2 tutam karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın.
  • Kuzu kıymanın 2/3’ü ve doğranmış kuru soğanın 1/2’sini karıştırma kabına alın. İnce bulgur ve anason ilavesiyle yoğurun.
  • 20 g tereyağını bir tavada eritin. Kalan kuru soğanları hafif bir renk alana kadar tereyağında soteleyin. Kalan kuzu kıymayı katıp kuru soğanlarla birlikte suyunu çekene kadar kavurun.
  • Köftelerin iç harcına çeşni kazandırmak için; kıymalı iç harca toz kakule, ince çekilmiş taze badem, tarçın, tuz ve karabiberi katın.
  • Hazırladığınız bulgurlu kıyma harcından küçük bir mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizde yuvarladığınız bulgur köftelerinin orta kısmını parmak yardımıyla açın.
  • Kuru soğan ve baharatlarla birlikte kavurduğunuz kuzu kıymalı iç harcı, köftelerin iç kısmına doldurup, elinizle yuvarlayın.
  • Hazırladığınız köfteleri derin bir tencerede kaynamakta olan bol suda yaklaşık 10 dakika kadar haşlayın.
  • Kalan tereyağını ayrı bir sos tenceresinde eritin. Suyunu süzdürerek çıkardığınız haşlanmış köfteleri, köpüren tereyağında renk alana kadar kızartın.
  • Kızaran arefe köftelerini sıcak olarak arzuya göre süzme yoğurt ilavesiyle servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patates Püresi Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
162B Görüntüleme
Tulum Peynirli Girit Kabağı Tarifi
approved
66B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Karnabahar Graten Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.