- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Bamya Tempura Tarifi
Tarif
Bamya Tempura Tarifi
Tempura, derin yağda kızartılmış sebze veya deniz ürünleri ile yapılabilen bir Japon yemeğidir. Şiddetle öneririm.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
- 25B
- 154
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g orta boy bamya
35 g aktif ekşi maya
150 g tam buğday unu
4 g tuz
3-4 adet buz
Nasıl Yapılır?
- 1Bamyaları temizleyin, yıkayın ve iyice kurutun. Bu işlemi birkaç saat öncesinden yapabilirsiniz.
- 2Tempura için; ekşi maya, un ve sodanın çeyreğini (sıvıyı azar azar koymak gerekir) derince bir kase içinde birleştirip, çırpın. Boza kıvamını yakalamak için, gerekirse karışıma un veya biraz daha soda ekleyin. Kıvamı yakaladığınızda tuzunu ilave edin.
- 3Derin bir tavaya bolca yağ koyun. Yağın iyice ısınması çok önemli unutmayın.
- 4Kızartmaya başlamadan önce soğuk tempura karışımına 3-4 adet buz ekleyin ki kızartma sırasında karışım soğukluğunu korusun.
- 5Bamyaları sapından tutup, hazırladığınız karışıma batırın ve doğruca kızgın yağın içine bırakın. Kızaran bamyalar tavanın üzerine çıkacaktır. Tavayı çok fazla bamya ile doldurup yağın ısısını kaybetmeyin.
- 6Kızarmış bamyaları kağıt havlunun üzerine alın ve sıcak olarak servise hazır hale getirin.
- 7İstediğiniz sos ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Dilediğiniz farklı sebzelerle aynı işlemi uygulayabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Ara Sıcak Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.