- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Pesto Soslu Izgara Bebek Enginar Tarifi
Paylaş
- 16B
- 57
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet taze bebek enginar
1 demet taze fesleğen
2-3 diş sarımsak
2 g çam fıstığı
50 g parmesan peyniri
zeytinyağı
tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Pesto Sos için: Fesleğenlerin yapraklarını ayırın ve incecik kıyın. Çam fıstıklarını yağsız tavada 1-2 dakika kavurun.
- 2Sarımsakları temizleyip ezin. Parmesan peynirini rendenin en ince kısmıyla rendeleyin.
- 3Sarımsak, çam fıstığı, fesleğen ve parmesanı rondoya alın azar azar zeytinyağı ekleyerek çektirin. Kıvam alana kadar zeytinyağı eklemeye devam edin. Parmesan peyniri tuzlu olduğu için tuzunu kontrol ederek kontrollü bir şekilde tuz ekleyebilirsiniz.
- 4Diğer tarafta bebek enginarları kabuklarıyla birlikte yıkayın. Ortadan ikiye bölün. İçindeki minik tüylü kısımları bir kaşık yardımıyla temizleyin ve kararmaması için limonlu suya koyun.
- 5Temizlediğiniz enginarların üzerine hazırlamış olduğunuz Pesto sostan bolca sürün ve ızgarada arkalı önlü güzelce pişirin.
- 6Üzerine zeytinyağı ve dilerseniz biraz daha parmesan rendesiyle servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Özge Tanır
Chef&Owner
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Ara Sıcak Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.