Kısık Ateş
Tarif

Pesto Soslu Izgara Bebek Enginar Tarifi

Pesto soslu ızgarada enginar tarifi nasıl yapılır? Lezzetli pesto sos tarifi ile ızgara bebek enginarın muhteşem uyumu... Hemen deneyin.
15 Dakika
2 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Izgara
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Pesto Soslu Izgara Bebek Enginar Tarifi
approved
Paylaş
  • 16B
  • 57
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet taze bebek enginar
1 demet taze fesleğen
2-3 diş sarımsak
2 g çam fıstığı
50 g parmesan peyniri
zeytinyağı
tuz

Nasıl Yapılır?

  • Pesto Sos için: Fesleğenlerin yapraklarını ayırın ve incecik kıyın. Çam fıstıklarını yağsız tavada 1-2 dakika kavurun.
  • Sarımsakları temizleyip ezin. Parmesan peynirini rendenin en ince kısmıyla rendeleyin.
  • Sarımsak, çam fıstığı, fesleğen ve parmesanı rondoya alın azar azar zeytinyağı ekleyerek çektirin. Kıvam alana kadar zeytinyağı eklemeye devam edin. Parmesan peyniri tuzlu olduğu için tuzunu kontrol ederek kontrollü bir şekilde tuz ekleyebilirsiniz.
  • Diğer tarafta bebek enginarları kabuklarıyla birlikte yıkayın. Ortadan ikiye bölün. İçindeki minik tüylü kısımları bir kaşık yardımıyla temizleyin ve kararmaması için limonlu suya koyun.
  • Temizlediğiniz enginarların üzerine hazırlamış olduğunuz Pesto sostan bolca sürün ve ızgarada arkalı önlü güzelce pişirin.
  • Üzerine zeytinyağı ve dilerseniz biraz daha parmesan rendesiyle servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özge Tanır
Özge Tanır
Chef&Owner
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Yulaf Unlu Fırın Mücver Tarifi
26B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çığırtma Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
55B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ballı Hardallı Fırında Kabak Tarifi
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.