- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Çığırtma Tarifi
Tarif
Çığırtma Tarifi
Anadolu’nun miras lezzetlerinden çığırtma tarifi nasıl yapılır? Patlıcan çığırtma nasıl yapılır? Çığırtma ismi nereden geliyor?
55 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Fırın, Kızartma
Paylaş
- 55B
- 198
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet patlıcan
6 adet domates
4 adet yeşil biber
400 ml zeytinyağı
5 diş sarımsak
5 g kaya tuzu
3 g toz şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanları güzelce yıkayın ve alacalı olarak soyun. Ardından ince uzun bir şekilde kesip, 15-20 dk. tuzlu suda bekletin.
- 2Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
- 3Biberleri yıkadıktan sonra ortadan ikiye keserek çekirdeklerini ayıklayın.
- 4Zeytinyağını geniş bir tencereye alıp kızdırın.
- 5Ardından patlıcanları sıkarak sudan çıkartın, fazla suyunu kurulayıp zeytinyağında altın rengi olana kadar kızartın.
- 6Kızartma işlemi bitince tencerede çok az yağ bırakacak şekilde fazla yağı alın.
- 7Doğranmış domateslere tuz ve şekeri ekleyip sarımsaklarla beraber yağda kızartın.
- 8Kızarmış patlıcanları bir fırın tepsisine dizdikten sonra, pişirdiğiniz domatesi üzerine dökün.
- 9Ayıklanmış biberleri de patlıcanların üzerine yerleştirin.
- 10Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika daha pişirin.
- 11Güzel bir servis tabağında yoğurt eşliğinde servis edin.
Püf Noktası
*Bergama çığırtması için üzerine tulum peyniri koyabilirsiniz.
*Sarımsak oranını artırıp azaltabilirsiniz.
*Patlıcan kızarırken ses çıkardığı için ismi çığırtma! 😄👍
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?