- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Kabak Tatlısı Tarifi
Tarif
Kabak Tatlısı Tarifi
Yeni yıl sofranızda misafirlerinizin ağzına layık nefis bir tatlı tarifi. Kabak tatlısı nasıl yapılır?
50 Dakika
8-10 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 293B
- 118
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2.5 kg bal kabağı
300 g toz şeker
2 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil
2-3 damla limon suyu
kırık ceviz
tahin
Nasıl Yapılır?
- 1Temizlenmiş ve orta irilikte doğranmış kabakları geniş bir tencereye yayın. Üzerine toz şekeri eşit miktarda serperek ağzı kapalı bir şekilde 1 gün bekletin. (Bu işlemi ne kadar önceden yaparsanız tatlınız o kadar lezzetli olacaktır)
- 2Ertesi gün tarçın ve karanfili ekleyerek kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 25 dakika orta ateşte pişirin.
- 3Şerbetinin koyu kıvam alması için 2-3 damla limon suyu ekleyin.
- 4Servis etmeden önce tatlının soğumasını bekleyin ve üzerine tahin ve ceviz serperek servis edin.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.