- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- İzmir Bombası Tarifi
Tarif
İzmir Bombası Tarifi
İzmir'in meşhur tatlıları arasında yer alan bomba, gerçek bir bomba etkisi yaratan bir tariftir. Peki, İzmir Bomba tatlısı nasıl yapılır?
60 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 281B
- 380
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 ml sıvı yağ
25 g pudra şekeri
320 g un
10 g kabartma tozu
10 g vanilya
200 g fındıklı çikolata kreması
Nasıl Yapılır?
- 1Bir kaba sıvı yağ, yoğurt ve oda sıcaklığındaki tereyağını ilave ederek parmak uçlarınızla yoğurmaya başlayın.
- 2Bu karışıma pudra şekerini de ilave ederek elekten geçirilmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma ekleyin. Ardından iyice yoğurun.
- 3Ele yapışmayan bir karışım elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. Kıvamına göre az miktarda un ekleyin.
- 4Yoğurma işlemi sona erince hamuru streç filme örterek 15 dakika dinlenmeye bırakın.
- 5Hamur yumuşadıktan sonra ceviz büyüklüğünde (15 gr’lık) parçalara ayırın.
- 6Hamur parçalarını bir oklava yardımıyla incecik açın.
- 7İnce bir hamur elde ettiğinizde, 1 yemek kaşığı kadar çikolata kreması koyun. Hamurun ağzını büzerek kapatın.
- 8Hamurlarınızı yağlı kağıt serili fırın tepsisine büzgülü tarafı alta gelecek şekilde yerleştirin.
- 9Önceden ısıttığınız 180°C fırında hamurlar pembeleşinceye kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
- 10İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?