Kısık Ateş
Tarif

Izgara Levrek Tarifi

Theragone Barbekü ile mükemmel levrek pişirmenin sırlarını keşfedin! Theragone’un gelişmiş ızgara sistemi, levreğin dışını çıtır, içini ise sulu tutarak eşsiz bir lezzet sunar. Yanında servis edilen ızgara havuç, kuşkonmaz ve patatesler ise lezzet uyumunu kusursuz bir şekilde tamamlar. Peki, ızgara levrek tarifi nasıl yapılır? Levrek nasıl temizlenir ve filetosu nasıl çıkarılır? Levrek pişirmenin incelikleri nelerdir? Barbeküde adım adım hazırlanan enfes ızgara levrek tarifini keşfedin!
50 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 3B
  • 23
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg fileto deniz levreği
20 ml zeytinyağı
10 g kajun baharatı
5 g tuz
Garnitür için:
kuşkonmaz
bebek havuç
haşlanmış bebek patates
yeteri kadar tuz
yeteri kadar zeytinyağı
taze roka
kırmızı soğan

Nasıl Yapılır?

  • Levrek filetolarını, zeytinyağı, kajun baharatı ve tuz ile lezzetlendirin. Bu karışımı balıkların her iki tarafına eşit şekilde yedirin ve en az 15 dakika bekletin.
  • Kuşkonmaz, bebek havuç ve haşlanmış bebek patatesleri zeytinyağı ve tuz ile karıştırın. Hazırladığınız bu sebzeleri önceden ısıtılmış ızgarada her iki tarafını da pişirin. Sebzeler hafifçe yumuşayana ve ızgara izleri belirginleşene kadar pişirmeye devam edin.
  • Zeytinyağı ve baharatlarla marine edilmiş levrek filetolarını önceden ısıtılmış ızgarada arkalı önlü pişirin. Her iki tarafını da altın rengine dönene kadar, yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Levreklerin içinin tamamen piştiğinden emin olun.
  • Pişen levrek filetolarını servis tabağına alın. Yanına taze roka yaprakları ve ince doğranmış kırmızı soğan ekleyin. Izgara sebzeleri yanında garnitür olarak sunun. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Güveçte Parmesanlı Mezgit Tarifi
15B Görüntüleme
Ali Ronay
Ali Ronay
Maçakızı Hotel&Restoran - Executive Chef
Kaz Ciğeri & Kalamar Tarifi
90 Dakika
2 Kişilik
16B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Somon Bowl Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.