- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Ispanak Bastı Tarifi
Tarif
Ispanak Bastı Tarifi
Ispanak Bastı tarifi nasıl yapılır? Sebzelerde bastı tekniği ve bu tekniğin püf noktaları nelerdir? Ispanak Bastı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
45 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 20B
- 80
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 ml zeytinyağı
200 g kuşbaşı kuzu eti
1 adet kuru soğan
150 ml et suyu
300 g ıspanak
tuz
karabiber
pul biber
Nasıl Yapılır?
- 1Zeytinyağı ve tereyağını bir tavada ısıtın, kuşbaşı etleri ekleyip karamelize olana kadar kavurun. Ardından bir tabağa alın.
- 2Aynı tavada yemeklik doğranmış soğanları hafif karamelize olana kadar kavurun.
- 3Kavrulan soğanlara et suyunu ilave edin ve karıştırarak suyunu hafif çektirin.
- 4Daha sonra kenara ayırdığınız etleri tavaya alın.
- 5Ayıklanmış ıspanak yapraklarını iyice yıkayıp kurutun. İkiye veya üçe bölerek tavaya ekleyin.
- 6Tuz, karabiber ve pul biberle lezzetlendirdikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
- 7Pişen ıspanak bastı yemeğini yoğurtla servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?