- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- İncir Uyutması Tatlısı Tarifi
İncir Uyutması Tatlısı Tarifi
- 125B
- 266
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1İncirleri ılık suda 30-35 dakika bekletip yumuşamasını sağlayın. Ardından saplarını temizleyip küçük küpler halinde doğrayın.
- 2Derin bir kaseye alın, üzerine toz şekerin yarısını ekleyin ve özellikle tahta kaşık yardımı ile ezmeye başlayın. Robot vs. kullanmak sulanmasına neden olacak ve mayalanmasını engelleyecektir. Bu yüzden tahta kaşık en doğru uygulamadır.
- 3Derin bir tencereye sütü alarak kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra kalan şekeri ekleyip 5-6 dakika daha kaynatın.
- 4Süt kaynadığı sırada incirleri daha kolay ezebilmek için az miktarda kaynayan sütten ekleyip balçık haline gelmesini sağlayın.
- 5Balçık haline gelen incir harcından, kaselere dolu dolu 1’er 2’şer kaşık koyun.
- 6Üzerine kaynayan sütten kasenin alabileceği ölçüde 1 kepçe kadar koyun ve yine tahta kaşık yarımı ile karıştırıp kenara ayırın.
- 7Tüm kaselere aynı işlemi hızlı olmaya özen göstererek uygulayın. Çünkü yoğurt gibi mayalandıracağınız için sütün soğumasına izin vermeden üzerini bir bez ile kapatacağız. (Yoğurt mayalarken kullandığınız bez veya örtü işinizi görecektir)
- 8Oda sıcaklığında 2-3 saat mayalandıktan sonra kıvam alıp renginin değiştiğini göreceksiniz.
- 9Bu noktada tatlınızı buzdolabına kaldırın, en az 2 saat soğuttuktan sonra ceviz ve nane yapraklarıyla servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tahta kaşık kullanmak çok önemlidir.
*İncirli harca toz şekerini iyice yedirmeniz gereklidir.
*Şeker oranını isteğe göre ayarlayabilirsiniz!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar (10)
İlk defa doğru bir tarife denk geliyorum bravo. Bunun aslında süt manda sütüdür bunu da ben ekleyeyim. Ellerinize sağlık. 👏🏻👏🏻
Bire bir tarifi uyguladım ama tutmadı tatlı. Sütlü incir yedik sadece. Acaba nerde hata yapmış olabilirim?
Selam Tolga , evet aslında riskli bir tatlı ilk denemede böyle bir sorun yaşaman normal . Sebebine gelince sütün yağ oranıyüksek olmalı ki yoğunlaşmayı sağlasın.Diğer bir sebep kaselere konanincir harcı az ,süt oranı fazla geldiyse mayalanma olmaz muhtemelen orda bir sıkıntı yaşamış olmalısın. Hevesini kırmadan tekrar yaparsan bu noktaya dikkat et :) Ellerine sağlık tekrardan.