- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Crème Brûlée Tarifi
Tarif
Crème Brûlée Tarifi
Karamelize tatların baş tacı olan, dolu dolu enfes bir Fransız tatlısı ile karşınızdayız. Creme Brulee tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 196B
- 149
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet yumurta sarısı
70 g toz şeker
7 g vanilya
üzeri için esmer şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Yumurta sarısı, toz şeker ve vanilyayı iyice çırpın.
- 2Süt ve kremayı ayrı bir sos tenceresinde kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
- 34-5 dakika oda sıcaklığında bekletin.
- 4Oda sıcaklığında beklettiğiniz karışımı yumurta sarısı, toz şeker ve vanilya karışımına çırparak yavaş yavaş ilave edin ardından 40 gr tereyağını ilave edin ve iyice karıştırın.
- 5Isıya dayanıklı kaplara eşit miktarda paylaştırın ve fırın tepsisine yerleştirin.
- 6Fırın tepsi tabanına 1-2 cm kadar su ilave edin.
- 7Önceden ısıtılmış 120°C'lik fırında, 40 dakika pişirin.
- 8Pişen creme brulee'lerin üzerine eşit miktarda esmer şeker serpin ve pürmüz yardımı ile şekeri katılaşana kadar yakın.
- 9Servis etmeden önce oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Elinizde pürmüz yok ise, tatlınızı içi bir miktar su dolu tepsiye koyarak önceden ısıtılmış 250°C fırında (sadece üst ayarı açık olacak şekilde) şekerin yanmasını üzerlerinin kızarmasını sağlayabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?