- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- İç Pilav Dolgulu Hindi Tarifi
Tarif
İç Pilav Dolgulu Hindi Tarifi
Yılbaşı akşamlarının en nefis ana yemeği. İç pilav dolgulu hindi tarifi nasıl yapılır? Hindi nasıl pişirilir?
120 Dakika
8-10 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 25B
- 103
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Marinasyon için:
10 diş sarımsak
3 dal taze biberiye
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet portakal kabuğu rendesi
10 g bal
İç Pilav için:
3 adet kuru soğan
60 g Pınar Tereyağı
10 ml ayçiçek yağı
1 kg baldo pirinç, sıcak suda bekletilmiş
30 g çam fıstığı
5 g toz tarçın
5 g yeni bahar
1 tutam toz şeker
1,5 litre kaynar su
tuz
taze çekilmiş karabiber
200 g hindi ciğeri
20 g kuş üzümü
1/2 demet dereotu
120 g haşlanmış kabuğu soyulmuş kestane
Nasıl Yapılır?
- 1Hindiyi az su ile 4’te 3 oranında pişecek kadar haşlayın.
- 2Marinasyon için; Bir karıştırma kabında doğranmış sarımsak, biberiye, portakal ve limon kabuğu rendesi, tereyağı, hardal ve balı karıştırın.
- 3Hazır olan marinasyon malzemelerini hindinin her yüzüne sürün ve yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- 4İç pilav için; Geniş bir tencerede tereyağı ve ayçiçek yağını eritin, yemeklik doğranmış soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
- 5Kavrulan soğanlara pirinç ve çam fıstığını ilave edin. Renk almasına yakın toz tarçın, yenibahar ve şekeri ekleyin. Güzelce kavurduktan sonra suyunu verin. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiber ekleyin.
- 6Ayrı bir tavada kuşbaşı doğranmış ciğerleri soteleyin. Sotelenen ciğerleri ve suda bekletilmiş kuş üzümünü pilava ilave edin. Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- 7Göz göz olan pilavı ocaktan alıp 15-20 dakika demlenmeye bırakın.
- 8İnce doğranmış dereotu ve haşlanmış kestaneyi demlenmiş pilavın içine ekleyip güzelce karıştırın.
- 9Bu esnada, dinlenen hindiyi fırın tepsisine alın ve içine hazırladığınız iç pilavı doldurup karın boşluğunu kapatın.
- 10Önceden ısıtılmış 190 derece fırında rengi altın sarısı olana kadar pişirin.
- 11Kontrollü pişirme yaparak, hindinin her tarafının eşit pişmesini sağlayın. Hindinin kurumasını engellemek için, tepsideki hindi suyundan hindinin üzerine gezdirin ve her seferinde o şekilde fırına geri sürün.
- 12Büyükçe bir sunum tabağına artan iç pilav harcını aktarın ve ortasına yerleştirdiğiniz hindinin karın boşluğunu açıp iç pilavın sunum sırasında tabağa doğru dökülüp, görünmesini sağlayın ve servis edin.
Püf Noktası
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayın.
*Kontrollü pişirme yaparak, hindinin her tarafının eşit pişmesini sağlayın. Hindinin kurumasını engellemek için, tepsideki hindi suyundan hindinin üzerine gezdirin ve her seferinde o şekilde fırına geri sürün.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?