- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tarifi
Tarif
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tarifi
İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan Tatlı Ekşi Soslu Tavuk tarifi, nasıl yapılır? Sote sebzelerle harmanlanan ekşi soslu tavuk yapmanın tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz!
50 Dakika
2-4 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 55B
- 237
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
3 adet renkli dolmalık biber
400 g tavuk göğsü
Sosu için:
40 g biber salçası
40 ml soya sosu
15 ml elma sirkesi
40 g toz şeker
25 g bal
tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Soğan, sarımsak ve renkli biberleri videodaki gibi doğrayıp bir kaseye alın.
- 2Tatlı ekşi sos için: salçayı kokusu gidene kadar tereyağında kavurun. Sırasıyla soya sosu, elma sirkesi, toz şeker ve balı ekleyip güzelce kaynatın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- 3Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ayrı bir tavada 3-4 dakika tereyağında soteleyin. Doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ilave edip sebzeler yumuşayana kadar soteleme işlemine devam edin.
- 4Sotelenmiş sebzelerin üzerine tatlı ekşi sosu ekleyin, iyice karıştırın.
- 5Daha sonra bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 22-25 dakika pişirin.
- 6Servis tabağına alın ve dilerseniz ince kıyılmış yeşilliklerle süsleyerek servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
4.6
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?