- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Hamsili Pilav Tarifi
Tarif
Hamsili Pilav Tarifi
Lezzetli hamsili pilav tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 163B
- 53
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
800 g hamsi
1 adet kuru soğan
25 g çam fıstığı
200 g pirinç
40 g kuş üzümü
200 ml sıcak su
100 g zeytinyağı
1 tutam kuru nane
1/2 demet dereotu
10 g mısır unu
tuz
karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın. İyice yıkayıp, sularının süzülmesi için bir süzgeçte bekletin.
- 2Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağını ısıtıp, soğanları ekleyin. Orta ateşte ve ara ara karıştırarak, soğanlar yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin.
- 3Çam fıstıklarını ekleyip, pembeleşinceye kadar yaklaşık 5 dakika daha kavurun.
- 4Pirinci nişastalı suyu gidene kadar yıkayın ve süzün.
- 5Tencereye pirinci alın. Tuz, karabiber ve kuru nane serpip, birkaç kez karıştırın. Sap kısımlarını ayıkladığınız kuş üzümlerini sıcak suya basın. Süzdüğünüz kuş üzümleri ve 200 ml sıcak suyu tencereye ilave edin.
- 6Güzelce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirin.
- 7Pilav pişerken fırın kabının dibini yağlayın, mısır ununun yarısını serpiştirin. Kabın dibini, derileri altta kalacak şekilde hamsilerle kaplayın.
- 8Pilavı ateşten alın. İncecik kıyılmış dereotunu ekleyin ve karıştırın. Bekletmeden kapta bulunan hamsilerin üstüne yayarak bir kaşık yardımıyla düzeltin.
- 9Kalan hamsileri, derileri üstte kalacak şekilde pilavın üstüne dizerek pilavı kaplayın.
- 10Hamsilerin üzerine kalan mısır ununu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, hamsilerin üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
- 11Fırından çıkardığınız hamsili pilavı, 5-10 dakika oda ısısında dinlendirdikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.
Püf Noktası
*Hamsilerin taze olmasına dikkat edin.
*Fırın mutlaka önceden ısıtılmalıdır.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.