- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Kestaneli Pilav Tarifi
Tarif
Kestaneli Pilav Tarifi
Bol kuş üzümlü ve çam fıstıklı kestaneli pilav tarifi nasıl yapılır? Kestaneli pilav yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 35B
- 184
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
360 g baldo pirinç
200 g kestane
20 g kuş üzümü
20 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
20 g çam fıstığı
10 g tuz
1 tutam karabiber
5 g yeni bahar
5 g toz şeker
650 ml tavuk suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinci bir kaba alın, üzerine bir tutam tuz ve sıcak su ekleyerek en az 1 saat dinlendirin. Daha sonra yıkayıp süzün.
- 2Kestaneleri çizdikten sonra yumuşayana kadar suda bekletin. Izgara, fırın veya tavada pişirip kabuklarını soyun.
- 3Kuş üzümlerinin saplarını ayıklayıp yıkayın ve ılık suda bekletin.
- 4Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın, tereyağını eritin ve yemeklik doğradığınız kuru soğanı kavurmaya başlayın.
- 5Çam fıstıklarını ekleyin, renk almaya başladığında pirinçleri ilave edip kavurma işlemini sürdürün.
- 6Kuş üzümlerini süzün, pirince ilave edin. Tuz, karabiber, yenibahar ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Pişmiş kestaneleri de ekleyin. Son olarak sıcak tavuk suyunu koyun ve harlı ateşte kaynayana kadar pişirin.
- 7Su kaynayınca kısık ateşe alın ve 10-15 dakika kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
- 8Pilav piştikten sonra ocaktan alın, üzerine havlu kağıt kapatıp 10 dakika demlendirin. Ardından sıcak olarak servis edin.
- 9Dilerseniz üzerine ince kıyılmış dereotu ve maydanoz serpebilirsiniz.
Püf Noktası
*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilir, toz tarçın kullanabilirsiniz.
*Pirinçleri pişirmeden önce mutlaka sıcak suda bekletin.
*Kuş üzümlerini pişirmeden önce mutlaka ılık suda bekletin.
*Pişen pilavı en az 10 dakika demlendirmeyi unutmayın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?