- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Gül Lokumlu Kurabiye Tarifi
Tarif
Gül Lokumlu Kurabiye Tarifi
Enfes gül lokumlu, cevizli kurabiye tarifi nasıl yapılır? Kurabiye hamuru yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 14B
- 33
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
240 g su
7 g karbonat
1 tutam tuz
420 g un
20 g pudra şekeri
30 adet ceviz
30 adet orta boy gül lokumu
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağı tencereye alıp eritin, üzerine su ekleyerek kaynatın.
- 2Kaynadıktan sonra üzerine karbonat ve bir çimdik tuz atıp karıştırın ve unu azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ardından ocaktan alın.
- 3Üzerine pudra şekerini ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- 4Elinizin dayanabileceği sıcaklıkta iken iyice yoğurun ve hamuru soğumaya bırakın.
- 5Hamur soğuduktan sonra parçalar kopararak elinizle yuvarlayıp şekil verin, içerisine ceviz ve lokum yerleştirin.
- 6Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıt serili tepsiye dizerek, 180°C'de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kurabiyeler sıcakken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kurabiye Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.