- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Frambuazlı Trileçe Tarifi
Tarif
Frambuazlı Trileçe Tarifi
Frambuazlı trileçe tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 22B
- 211
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet yumurta
185 g toz şeker
120 g un
10 g kabartma tozu
10 g vanilya
10 ml zeytinyağı
Şerbeti için:
200 ml soğuk keçi sütü
200 ml soğuk manda sütü
Karamel Sos için:
100 g toz şeker
100 ml Pınar Krema
Üzeri için:
100 g frambuaz
Nasıl Yapılır?
- 1Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayırın. Yumurta beyazlarını derin bir karıştırma kabına alın. Toz şekeri ilave edin, mikserle yüksek devirde krema halini alana kadar karıştırın.
- 2Yumurta sarılarını da ilave edip mikser ile karıştırma işlemini sürdürün.
- 3Toz şeker eriyene kadar homojen bir şekilde karışan yumurtalara elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
- 4Hava kabarcıkları kalmaması için bu aşamadan sonra, kek harcını bir spatula yardımıyla dışa doğru havalandırarak karıştırın.
- 5Tercihen dikdörtgen olan fırın kabını zeytinyağı ile yağladıktan sonra kek harcını aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Tatlının pandispanyasını önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirin.
- 6Pişirdikten sonra oda ısısında dinlenmeye bırakın.
- 7Sütlü şerbeti için; 3 çeşit soğuk sütü derin bir tencereye alın. Bir çırpıcı yardımıyla 10 dakika kadar karıştırarak kaynatın.
- 8Ilınması için ocaktan alıp bir kenarda bekletin.
- 9Dinlenen pandispanya kekini, keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimlere ayırın.
- 10Ilınan süt şerbetini bir kepçe yardımıyla tüm pandispanyaya yayarak bölüştürün.
- 11Karamel sos için; 100 g toz şekeri tavada karamelize edin ve içerisine kremayı ilave edin. Hızlıca karıştırın kaynadıktan sonra ocaktan alın.
- 12Soğuyan karamel sosu pandispanyanın üzerine eşit bir şekilde dökün.
- 13Karamel sosun üzerine frambuazları dizin. Buzdolabında bekletin.
- 14Şerbetini iyice çeken tatlıyı soğuduktan sonra dilimli olarak servis edin.
Püf Noktası
*Keçi veya manda sütü yok ise, ikisinin yerine 400 ml krema kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?