- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Fırın Mantı Tarifi
Tarif
Fırın Mantı Tarifi
Çıtır çıtır bir lezzet , fırın mantı tarifi.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 20B
- 24
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Harcı için:
200 g pirinç
400 g tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
yeteri kadar tuz&karabiber
10 ml sıvı yağ
Hamuru için:
150 g un, elenmiş
1-2 tutam tuz
10 ml sıvı yağ
100 ml su
750 ml tavuk suyu (pişirirken)
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinci ayıklayıp yıkayın.
- 2Bir tencerede tavuk göğsünü haşlayın.
- 3Haşlanan tavuk göğsünü pirincin içerisine kemiğinden ayırıp didikleyin.
- 4Soğanını ufak ufak doğrayın.
- 5Tuz, karabiber ve tereyağını ekleyip harcı harmanlayın.
- 6Diğer tarafta unu eleyip, ortasını havuz şeklinde açıp içerisine tuz ve sıvı yağı ekleyin.
- 7Azar azar ılık su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- 8Elde ettiğiniz hamuru 15 dakika dinlendirin.
- 9Hamuru yarım milim kalınlığında, börek yufkasından biraz daha kalın açın.
- 10Açtığınız hamuru 2 cmlik şeritler halinde ince ince kesin.
- 11Bu şeritleri üst üste koyup 2 santim kareler halinde kesin.
- 12Kestiğiniz karelerin üzerine hazırladığınız harçtan koyarak bohça şeklinde kapatın ve fırın tepsisine dizin.
- 13180°C'de mantıların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- 14Kenara ayırdığınız 3 su bardağı tavuk suyunu ekleyip tekrar fırına vererek, suyunu çekinceye kadar pişirin.
- 15Tavuk suyuna bir parça tereyağı ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.