- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Fındıklı Şekerpare Tarifi
Fındıklı Şekerpare Tarifi
- 25B
- 89
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Şerbeti için: 200 ml su ve 200 g toz şekeri bir tencereye alarak kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra yarım adet limon suyunu ekleyip 5 dk. daha kaynatın ve soğuması için ocaktan alın.
- 2Şekerpare Hamuru için: Bir kapta pudra şekeri, toz şeker ve limon kabuğu rendesini karıştırıp üzerine yumurtaları kırın. Bir çırpma teli yardımıyla homojen kıvam alana kadar çırpın.
- 3Derin bir yoğurma kabına; elekten geçirilmiş un, karbonat ve badem ununu alın. Üzerine oda sıcaklığındaki margarini ve vanilyayı ekleyin. Bu aşamada ister elinizle isterseniz de hamur yoğurma makinesinde, hamuru kum kum olana kadar karıştırın.
- 4Ardından şekerli yumurtalı harcı içine ilave edip, tüm malzemeler harmanlanana kadar yoğurmaya devam edin.
- 5Yumuşak kıvamlı bir hamur elde ettiğinizde, 10’ar gramlık parçalara bölüp avuç içinizle yuvarlayarak bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- 6Üzerlerine fındık tanelerini gömerek yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180°C’lik fırında, altı ve üstü kızarana kadar 20 dk. pişirin.
- 7Fırından aldıktan sonra, eşit miktarlarda su ve şekerden hazırlanmış şerbeti tatlınıza yedirin. Tatlı şerbeti çekene kadar dinlenmeye bırakın.
- 8Şerbetini iyice çeken şekerpareleri dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
*Şerbeti döktükten sonra üzerini başka bir fırın kabı veya tepsisi ile kapatıp, kendi sıcağı ile bekletebilirsiniz.
*Şekerpareleri hazırladıktan sonra 1 gece bekletirseniz şerbetini daha iyi çekecek ve daha lezzetli olacaktır.
*Şekerpare hamurunun kıvamı ne sert ne de çok yumuşak olmamalıdır. Kulak memesi denilen kıvamda olmalıdır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar (12)
merhaba lütfen malze listesini bardak ölçüsü ile vermenizi rica ederim şefim herkesin mutfak tartısı yokki
Merhaba, maalesef biz çay kaşığı, su bardağı gibi ölçü birimleri kullanmıyoruz. Tam kıvamında ve doğru sonuçlar alabilmek için profesyonel mutfak reçetelerine yer veriyoruz. Sizlere de önerimiz küçük bir mutfak tartısı edinmeniz yönünde. Böylelikle her tarifi kusursuz yapabilirsiniz 😇 Teşekkür ederim 🙏
ÇOK TŞK EDERİM ŞEFİM SABIRSIZLIKLA TARİFLERİNİZİ BEKLİORUM BU ARADA BEN ERZURUMLUYUM KETE VE SUBÖREĞİ SÜPER YAPARIM
Merhaba, margarin kullanılmasında özel bir sebep var mıdır acaba? Aynı ölçüde tereyağı kullanılsa benzer sonucu alabiliyor muyuz?