Kısık Ateş
Tarif

Fındıklı Şekerpare Tarifi

Şekerpare malzemeleri nelerdir? Şekerpare tatlısının orijinal tarifi nasıl yapılır? Fındıklı şekerpare tarifi ve püf noktaları nelerdir?
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Fındıklı Şekerpare Tarifi
Paylaş
  • 25B
  • 89
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Şerbeti için:
200 ml su
200 g toz şeker
1/2 adet limon suyu
Hamuru için:
65 g pudra şekeri
65 g toz şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
2 adet yumurta
300 g un
3 g karbonat
50 g badem unu
125 g margarin
3-4 damla vanilya özütü
Üzeri için:
tane fındık

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için: 200 ml su ve 200 g toz şekeri bir tencereye alarak kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra yarım adet limon suyunu ekleyip 5 dk. daha kaynatın ve soğuması için ocaktan alın.
  • Şekerpare Hamuru için: Bir kapta pudra şekeri, toz şeker ve limon kabuğu rendesini karıştırıp üzerine yumurtaları kırın. Bir çırpma teli yardımıyla homojen kıvam alana kadar çırpın.
  • Derin bir yoğurma kabına; elekten geçirilmiş un, karbonat ve badem ununu alın. Üzerine oda sıcaklığındaki margarini ve vanilyayı ekleyin. Bu aşamada ister elinizle isterseniz de hamur yoğurma makinesinde, hamuru kum kum olana kadar karıştırın.
  • Ardından şekerli yumurtalı harcı içine ilave edip, tüm malzemeler harmanlanana kadar yoğurmaya devam edin.
  • Yumuşak kıvamlı bir hamur elde ettiğinizde, 10’ar gramlık parçalara bölüp avuç içinizle yuvarlayarak bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • Üzerlerine fındık tanelerini gömerek yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180°C’lik fırında, altı ve üstü kızarana kadar 20 dk. pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra, eşit miktarlarda su ve şekerden hazırlanmış şerbeti tatlınıza yedirin. Tatlı şerbeti çekene kadar dinlenmeye bırakın.
  • Şerbetini iyice çeken şekerpareleri dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
*Şerbeti döktükten sonra üzerini başka bir fırın kabı veya tepsisi ile kapatıp, kendi sıcağı ile bekletebilirsiniz.
*Şekerpareleri hazırladıktan sonra 1 gece bekletirseniz şerbetini daha iyi çekecek ve daha lezzetli olacaktır.
*Şekerpare hamurunun kıvamı ne sert ne de çok yumuşak olmamalıdır. Kulak memesi denilen kıvamda olmalıdır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Sütlü Nuriye Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Fıstıklı Bülbül Yuvası Tarifi
17B Görüntüleme

Yorumlar (12)

bahar özer
· 03.09.2021

merhaba lütfen malze listesini bardak ölçüsü ile vermenizi rica ederim şefim herkesin mutfak tartısı yokki

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 03.09.2021

Merhaba, maalesef biz çay kaşığı, su bardağı gibi ölçü birimleri kullanmıyoruz. Tam kıvamında ve doğru sonuçlar alabilmek için profesyonel mutfak reçetelerine yer veriyoruz. Sizlere de önerimiz küçük bir mutfak tartısı edinmeniz yönünde. Böylelikle her tarifi kusursuz yapabilirsiniz 😇 Teşekkür ederim 🙏

bahar özer
· 08.09.2021

ÇOK TŞK EDERİM ŞEFİM SABIRSIZLIKLA TARİFLERİNİZİ BEKLİORUM BU ARADA BEN ERZURUMLUYUM KETE VE SUBÖREĞİ SÜPER YAPARIM

AslıhanSARITAŞ
· 14.09.2021

Bahar hanım ilk işiniz tartı almak olsun. O kadar garanti tarifler yapabiliyorsunuz ki. Ben eskiden sizin gibi düşünüyordum ama şimdi ölçüsüz tarifleri sevmiyorum.

TALHA AKYOLDAŞ
· 03.09.2021

Merhaba, margarin kullanılmasında özel bir sebep var mıdır acaba? Aynı ölçüde tereyağı kullanılsa benzer sonucu alabiliyor muyuz?

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 03.09.2021

Merhaba, margarin daha fazla su içerdiği için daha dayanıklı hamurlar elde etmenizi sağlar. Bu nedenle daha dayanıklı hamurlar için margarin, daha kırılgan hamurlar için tereyağını kullanabilirsiniz.

Atilla Arı
· 11.09.2021

Selamlar. 10 ar gramlık beze çok ufak olmaz mı ? Yaklaşık 750 gr malzeme var. 75 şekerpare minikpare olur.

Fehmi Samancı
· 15.09.2021

Merhaba, boyutlarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.