- Tarifler
- Makarna Tarifleri
- Fettuccine Alfredo Tarifi
Tarif
Fettuccine Alfredo Tarifi
İtalyan mutfağının eşsiz lezzetlerinden Fettuccine Alfredo tarifi: Taze makarnadan Fettuccine Alfredo tarifi nasıl yapılır? Enfes alfredo soslu fettuccine makarna yapmanın püf noktaları nelerdir? Tüm detaylar için videomuzu izlemeyi unutmayın.
60 Dakika
2-4 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 43B
- 84
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Fettuccine Makarna Hamuru için:
175 g beyaz un
75 g semolina
1-2 tutam tuz
10 adet yumurta sarısı
Alfredo Sosu için:
15 ml zeytinyağı
25 g Pınar Tereyağı
2-3 diş sarımsak
2 dal taze kekik
300 g mantar
tuz&karabiber
100 g toz parmesan peyniri
Nasıl Yapılır?
- 1Makarna Hamuru için: Beyaz unu eleyin. Semolina ve tuzla karıştırıp ortasını derinlik oluşacak şekilde açın.
- 2Yumurta sarılarını ortasına koyun ve bir çatal yardımıyla güzelce karıştırmaya başlayın. Kenarlarındaki unu yumurtaya yavaş yavaş yedirin.
- 3Yumurtaları hamura tamamen yedirdikten sonra avuç içinizle yavaş yavaş hamuru pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
- 4Streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya bölün.
- 5İlk hamur parçasını elinizle hafif bastırarak inceltin. Geri kalan hamur parçalarının üzerini kurumaması için bir bez yardımıyla kapatmayı unutmayın.
- 6Makarna makinesini, bir masaya, tezgaha veya sağlam bir kesme tahtasına sıkıştırın. Kadranı en geniş ayara getirin ve hamuru açmaya başlamadan önce mutlaka makinenizi semolina ile unlayın.
- 7İlk olarak makinenin en kalın gözünden hamurunuzu 2 kez geçirin. Ardından hamurunuza semolina serpin, bu işlemi her aşamada tekrarlayın.
- 8Daha sonra makinenizin ayarını 2 birim daraltın ve hamurunuzu 2 kez bu gözden geçirin.
- 9En dar ayara ulaştığınızda açtığınız hamuru son olarak 2 kez daha bu gözden geçirin.
- 10Hamur istenilen inceliğe ulaştıktan sonra diğer hamur parçalarını da aynı sıralamayla açmaya devam edin. Açılan her hamurun kenar kısımlarını bir bıçak yardımıyla düzeltin ve semolina serpin. (videodaki gibi)
- 11Bu aşamada, yapmak istediğiniz makarna tipine göre hamurlarınızı kesebilirsiniz. Fettuccine şekli vermek için; dar ve eşit aralıklarla olmak kaydıyla makarna hamurunuzu uzunlamasına kesin. Kurumaması için ara ara unlamayı unutmayın. (videodaki gibi)
- 12Alfredo Sosu için: Zeytinyağı ve tereyağını bir tavada ısıtın. Kıyılmış sarımsakları ekleyerek soteleme işlemine başlayın.
- 13Taze kekik ve doğranmış mantarları ilave edin. Mantarları hafif diri olacak şekilde pişirdikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Pişen mantarları bir kaba alın.
- 14Bol tuzlu kaynar suda yaklaşık 3 dakika haşladığınız makarnanızı bir tavaya alın. (Haşladığınız makarna suyunu dökmeyin) Üzerine tereyağı ve parmesan peynirini ekleyip kendi sıcaklığında karıştırarak erimelerini sağlayın. Bu aşamada az miktarda haşlanmış makarna suyundan ilave edin.
- 15Son olarak sotelenmiş mantarları tavaya ekleyip karıştırın. Güzel bir servis tabağına aldığınız fettuccine alfredo’yu taze kekik ve parmesanla süsleyerek sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Taze Makarna Yapmanın Püf Noktaları:
-Dilerseniz taze makarnanızı kaynar tuzlu suda yaklaşık 3 dakika haşlandıktan sonra hemen tüketebilirsiniz.
- Makarnanızı daha sonra kullanmak üzere, hava almayacak şekilde porsiyonlayıp dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Kullanacağınız zaman donuk olarak kaynar tuzlu suda yaklaşık 3 dakika haşlayabilirsiniz.
- Gün içinde pişireceksiniz +4°C‘de muhafaza edebilirsiniz.
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
4.2
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?