- Tarifler
- Makarna Tarifleri
- Penne Arrabbiata Tarifi
Tarif
Penne Arrabbiata Tarifi
Klasik İtalyan lezzetlerinden Penne Arrabbiata tarifi nasıl yapılır? Zeytinyağında kavrulmuş acı pul biberlerin ve sarımsakların mis kokulu domateslerle buluşması sonucunda ortaya çıkan Arrabbiata Sos tarifi ve makarna ile birleşiminin tüm detaylarına tarif videomuzdan ulaşabilirsiniz.
30 Dakika
2 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 144B
- 70
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g penne makarna
20 ml zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
5-6 adet orta boy olgun domates
8-10 g acı pul biber
yeteri kadar tuz&karabiber
kıyılmış maydanoz
Nasıl Yapılır?
- 1Makarna için suyu derin ve geniş bir tencerede kaynatın, su kaynadıktan sonra tuzu ekleyin. Kaynayan tuzlu suya makarnayı alın, ara sıra karıştırarak paketin üzerindeki pişme süresinden 1 dk. daha az pişirin ve süzdürün. Suyundan biraz ayırın.
- 2Isıtılmış bir tavaya zeytinyağını alın, doğranmış sarımsakları içine ekleyip hafif kavurun. Ardından kabuğu soyulmuş ve dörde bölünmüş domatesleri ilave edip soteleme işlemine devam edin. Acı pul biber, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Domatesler pişince ocaktan alın ve bir çırpma teli yardımıyla domatesleri hafif taneli kalacak şekilde ezin. Arrabbiata sos hazır.
- 3Başka bir tavada arrabbiata sosu ısıtın, haşlanmış makarnayı sosla birleştirin ve yaklaşık 1 dakika güzelce karıştırın. Kıyılmış maydanoz serpin tekrar karıştırın.
- 4Hazır olan Penne Arrabbiata’yı güzel bir servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?