- Tarifler
- Makarna Tarifleri
- Evde Makarna Hamuru Tarifi
Tarif
Evde Makarna Hamuru Tarifi
Hazır makarnalara son! Doğal yolla evde makarna hamuru nasıl yapılır? Detaylar için Kısık Ateş TV kanalını ziyaret ederek videomuzu izleyebilirsiniz...
60 Dakika
2 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 401B
- 343
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g semolina un yoksa sade un
3 g tuz
10 ml zeytinyağı
2 adet yumurta
Nasıl Yapılır?
- 1Bir karıştırma kabına semolina ununu ekleyin, havuz yapın ve içerisine tuz, zeytinyağı ve yumurtaları ilave edin.
- 2Tüm malzemeyi birbirine yedirerek yoğurun. Sert bir hamur elde edeceksiniz.
- 3İyice yoğurulan hamurun üzerini bir bezle kapatın ve 30 dakika dinlenmeye bırakın.
- 430 dakika sonunda hamuru bir tezgaha alın ve 2’ye kesin.
- 5Makarna makinesi veya oklava ile hamuru inceltmeye başlayın. Bu aşamada, dilediğiniz şekli vermesi için makarna makinesi kullanmak rahatlık sağlayacaktır.
- 6Eğer oklava kullanıyorsanız hamuru ince olacak şekilde açın ve bıçak ile ince uzun kesin. (Makarna tipini kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
- 7Açmış olduğunuz makarnaların üzerine az miktarda un serpin.
- 8Tuzlu ve kaynar suda hazır olan makarna hamurlarını haşlayın.
- 9Süzerek tencereden alın ve servis tabağına ilave edin.
- 10Damak zevkinize göre, dilediğiniz peynir veya makarna sosuyla servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Ölçüler 2 porsiyonluk/2 kişiliktir, kişi sayısına göre ölçüleri çarparak artırabilirsiniz.
*Ev yapımı taze makarna 2 ile 4 dakikada haşlanır.
*Videomuzu izleyerek bu tarifi deneyebilirsiniz.
*Makarna Hamuru Nasıl Saklanır?
- Makarna hamurunu saklamadan önce hafifçe un serpin.
- Hamuru streç filmle sarın, böylece hava almasını önleyin.
- Kapalı bir kapta buzdolabında veya dondurucuda saklayabilirsiniz.
- Buzdolabında birkaç gün, dondurucuda ise birkaç ay kadar taze kalabilir.
*Makarna Hamuruna Süt Konur Mu?
- Genelde makarna hamuruna süt eklenmez. Temel makarna tariflerinde su ve tuz kullanmak daha yaygındır. Ancak bazı özel tariflerde süt kullanılabileceği gibi, süt yerine yumurta da eklenerek farklı lezzetler elde edilebilir.
*Makarna Hamurunda Yumurta Var Mı?
- Orijinal el açması makarna tariflerinde genellikle yumurta kullanılır.
- Bu tip makarnaların temel bileşenleri genellikle yumurta, un ve tuz içerir.
*Makarna Hamuru Ne Kadar Dinlenmelidir?
- Makarna hamurunu dinlendirmek, glutenin oluşmasına ve hamurun elastik yapısının gelişmesine yardımcı olur. Genellikle, hamurunuzu streç filmle sararak oda sıcaklığında 30 dakika ile 1 saat arasında dinlendirebilirsiniz. Dinlenme süresi, tarife ve kişisel tercihlere bağlı olarak değişebilir.
*Makarna Hamuru Nasıl Kurutulur?
- Makarna hamurunu kurutmak için, hamuru açın ve makarna şeklini verin.
- Kurutma rafına veya temiz bir zemine yayın.
Hamurun kuruması için genellikle birkaç saat ila bir gün arasında zaman gerekir. - Tamamen kuruduktan sonra hava geçirmez bir kapta veya torbada saklayabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Makarna Tarifleri
Yorumlar (17)
Tariflerda gr uerine kaşık veya bardak olçüsü kullansanız. Evde mutfak tartısı olmayanlar ve göz kararı ile bunu ölçemeyenler için kolaylık olur. Bu sitedeki tüm yarifler için önerim