Kısık Ateş
Tarif

Cevizli Erişte Tarifi

Anadolu lezzetlerini Cevizli Erişte tarifi ile yaşatmaya devam ediyoruz. Cevizli erişte makarnası tarifi nasıl yapılır?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Cevizli Erişte Tarifi
Paylaş
  • 64B
  • 49
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g kuru erişte
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 g ceviz içi
yeteri kadar tuz
400 ml sıcak su

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye tereyağını koyup koyu renge gelene kadar ateşte bekletiyoruz, ardından erişteyi ekleyip bir süre kavuruyoruz.
  • Güzelce kavrulan eriştelere sıcak suyu ekleyip, kapağını kapatıyoruz ve 10 dakika kadar suyu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
  • Erişteler pişerken ayrı bir tavada doğranmış cevizleri bir yemek kaşığı tereyağında kavuruyoruz.
  • Suyunu çeken erişte makarnası ile kavrulmuş cevizleri birleştirip, tuzunu ekliyoruz ve güzelce karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis ediyoruz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Pancar Suyunda Tam Buğday Unlu Penne Tarifi
21B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Spaghetti al Pomodoro Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
42B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Simit Kebabı ve Şalgam Suyunda Makarna Tarifi
9B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.