- Tarifler
- Makarna Tarifleri
- Domates Soslu Ravioli Tarifi
Tarif
Domates Soslu Ravioli Tarifi
Taze makarna hamuru ile yapılan orijinal Ravioli (İtalyan Mantısı) tarifi: Domates soslu, ıspanaklı ve peynir dolgulu Ravioli yapımında nelere dikkat edilmelidir? Dolgulu makarnalar arasında en bilinen ve en sevilen tariflerin başında gelen Ravioli’nin tüm detayları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
75 Dakika
2-4 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tava, Haşlama
Paylaş
- 55B
- 68
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
175 g beyaz un
75 g semolina
1-2 tutam tuz
10 adet yumurta sarısı
İç Dolgusu için:
250 g bebek ıspanak
100 g ricotta peyniri
50 g keçi peyniri
60 g parmesan peyniri
1 adet yumurta
tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Makarna Hamuru için: Beyaz unu eleyin. Semolina ve tuzla karıştırıp ortasını derinlik oluşacak şekilde açın.
- 2Yumurta sarılarını ortasına koyun ve bir çatal yardımıyla güzelce karıştırmaya başlayın. Kenarlarındaki unu yumurtaya yavaş yavaş yedirin. Yumurtaları hamura tamamen yedirdikten sonra avuç içinizle yavaş yavaş hamuru pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
- 3Streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakın. Bu esnada makarnanın iç dolgusunu hazırlamaya başlayın.
- 4İç Dolgusu için: Ispanakları kaynar tuzlu suda yaklaşık 1 dakika haşlayın ve soğuması için buzlu suya alın. Ispanakları süzün ve elinizle sıkarak fazla suyunu alın.
- 5Ayrı bir kapta ricotta peyniri, rendelenmiş keçi peyniri, parmesan peyniri, yumurta, tuz ve karabiberi güzelce karıştırın. Bu karışıma ıspanakları ufaltarak ilave edin ve homojen bir karışım elde edene kadar tekrar karıştırın. Daha sonra ufak toplar halinde yuvarlayıp bir kaba porsiyonlayın. Buzdolabında 30 dk kadar dinlendirin.
- 6Dinlenen makarna hamurunu eşit parçalara bölün. Makarna makinesinin silindirini en geniş pozisyona getirin ve hamuru merdaneyle inceltip hamur makinesiyle açmaya başlayın. Her aşamada hamura semolina serpmeyi unutmayın. Hamurun pürüzsüz bir yapıya gelmesi için 3-4 defa katlayıp işlemi tekrarlayın. Hamuru istenilen inceliğe kadar açtıktan sonra hamuru ikiye bölün.
- 7Hamurun iki parçasına da fırçayla yumurta beyazı sürün ve yuvarlanmış ıspanaklı dolguyu aralarında kesilecek kalıbın boyunda boşluk kalacak şekilde açılmış hamura yerleştirin. Diğer parçayı üzerine kapatarak iki parçanın arasında kalan hava boşluklarını alarak iyice yapışmasını sağlayın ve yuvarlak kalıpla kesin. (videodaki gibi)
- 8Hazır olan Ravioli’leri kaynar tuzlu suda yaklaşık 3-4 dk haşlayın. Bu esnada bir tavada domates sosu kaynatın içine haşlanmış Ravioli'leri alın ve çok kısa sosla karıştırın.
- 9Güzel bir servis tabağına alın, üzerini fesleğen yaprakları ve parmesan peyniriyle süsleyerek sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
4.8
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Makarna Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.