- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Etli Keşkek Tarifi
Tarif
Etli Keşkek Tarifi
Buğday ve nohudun eşsiz dansı, keşkek tarifi.
60 Dakika
6-8 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 99B
- 30
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g et (kemikli veya kemiksiz)
600 g aşurelik buğday
10 g tuz
150 g nohut
50 g biber salçası
10 g pul biber
Nasıl Yapılır?
- 1Bir gece önceden su ekleyerek beklettiğiniz buğday ve nohudu süzüp düdüklü tencereye alın.
- 2Üzerine etleri yerleştirin ve tuzunu ekleyin.
- 3Üzerini yaklaşık 20 cm geçecek şekilde su ekleyin.
- 41 saat pişirmenin ardından altını kapatın.
- 5Keşkek sıcakken blender yardımıyla (veya sert uygun bir mutfak ekipmanı ile ezebilirsiniz.) malzemelerin biraz daha ezilmesini sağlayabilirsiniz.
- 6Pınar Tereyağı eritip içine biber salçasını ve pul biberi ekleyin.
- 7Servis yapacağınız tabağa aldınız keşkeğin üzerine Pınar Tereyağı ekleyin.
Püf Noktası
*Buğday ve nohutun üzerine bir gece önceden su ekleyerek bekletirseniz daha güzel bir sonuç elde edebilirsiniz ve pişirme süreniz kısalır. İsterseniz hazırlamaya başlamadan önce de ocakta 30 dakika haşlayabilirsiniz.
Yöresel olarak yapılan keşkeklerin taneli bir yapı olmamasına özen gösterilir siz de piştikten sonra keşkeğinizi isteğinize göre ezebilirsiniz. Keşkek Anadolu'da yüzlerce yıldır törensel yemeklerde sofraların aranan lezzeti olmuştur.Bereketi, birlikteliği, paylaşmayıve daha nicesini içinde barındırır. Sofralarınıza bereket, huzur ve mutluluk getirmesi dileği ile....
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
SEDANURGÜÇLÜ
Öğrenci
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etli Yemek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.