- Tarifler
- Makarna Tarifleri
- Enginarlı Makarna Tarifi
Tarif
Enginarlı Makarna Tarifi
İster soğuk ister sıcak olarak servis edebileceğiniz enfes makarna tarifi: Enginarlı ve dereotlu makarna tarifi nasıl yapılır? Detaylar için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
30 Dakika
2 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 15B
- 46
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet çanak enginar
100 g Filiz Kelebek Makarna
1/4 demet dereotu
1,5 adet limonun suyu
yeteri kadar zeytinyağı
tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Enginarları irice doğrayın, limonlu bol tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Daha sonra süzerek kenara alın.
- 2Kelebek makarna için enginarları haşladığınız suyu derin ve geniş bir tencerede kaynatın. Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyin, ara sıra karıştırarak paketin üzerindeki pişme süresine göre pişirin ve süzdürün.
- 3Dereotunu ince ince doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı ekleyin, çırparak bir sos elde edin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- 4Hazır olan sosun içine haşlanmış enginarı ve makarnayı alıp iyice karıştırın. İster sıcak ister soğuk olarak, üzerine limon kabuğu rendeleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Malzeme oranlarını kişi sayısına göre artırabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Makarna Tarifleri
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
25 Dakika
2-4 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.