- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Enginarlı Humus Tarifi
Tarif
Enginarlı Humus Tarifi
Enginar ve humusu sevenler bu tada bayılacak. Lezzetine yakışacak sunum tarzıyla karşınızda Enginarlı Humus tarifi!
45 Dakika
2 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 20B
- 87
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g kuru bakla
3 adet taze çanak enginar
20 g tahin
2 g limon tuzu
2 tutam karabiber
5 g kimyon
1 adet kabak çiçeği
25 g taze iç bakla
20 ml zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Kuru baklayı yıkayıp, 30 dk. suda bekletin.
- 2Çanak enginarları doğrayıp, kuru bakla ile tencerede kaynatmaya alın.
- 3Ara sıra karıştırarak üzerinde oluşan köpüğü alın.
- 4Her ikisi de haşlandıktan sonra tencereye kremayı ilave edin, 15 dk. daha kısık ateşte kaynatıp ocaktan alın.
- 5Bu karışımı mutfak robotuna alın. Tahin, limon tuzu, karabiber ve kimyon ekleyerek pürüzsüz kıvam alana kadar robottan geçirin.
- 6Kabak çiçeğini 50 derecelik fırında 45 dk. kurutun.
- 7İç baklayı haşlayın ve kabuklarını soyun.
- 8Hazır olan humusu bir sunum tabağına alın. Sunumu rahat yapabilmek için humusu kaşığın arka yüzüyle çukurlaştırın haşlanmış baklaları üzerine yerleştirin ve zeytinyağı ilave edin.
- 9Kabak çiçeği ile fotoğraftaki gibi süsleyerek servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?