Kısık Ateş
Tarif

Enginarlı Humus Tarifi

Enginar ve humusu sevenler bu tada bayılacak. Lezzetine yakışacak sunum tarzıyla karşınızda Enginarlı Humus tarifi!
45 Dakika
2 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Enginarlı Humus Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 87
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g kuru bakla
3 adet taze çanak enginar
10 g Pınar Krema
Pınar
20 g tahin
2 g limon tuzu
2 tutam karabiber
5 g kimyon
1 adet kabak çiçeği
25 g taze iç bakla
20 ml zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Kuru baklayı yıkayıp, 30 dk. suda bekletin.
  • Çanak enginarları doğrayıp, kuru bakla ile tencerede kaynatmaya alın.
  • Ara sıra karıştırarak üzerinde oluşan köpüğü alın.
  • Her ikisi de haşlandıktan sonra tencereye kremayı ilave edin, 15 dk. daha kısık ateşte kaynatıp ocaktan alın.
  • Bu karışımı mutfak robotuna alın. Tahin, limon tuzu, karabiber ve kimyon ekleyerek pürüzsüz kıvam alana kadar robottan geçirin.
  • Kabak çiçeğini 50 derecelik fırında 45 dk. kurutun.
  • İç baklayı haşlayın ve kabuklarını soyun.
  • Hazır olan humusu bir sunum tabağına alın. Sunumu rahat yapabilmek için humusu kaşığın arka yüzüyle çukurlaştırın haşlanmış baklaları üzerine yerleştirin ve zeytinyağı ilave edin.
  • Kabak çiçeği ile fotoğraftaki gibi süsleyerek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Acılı Meze Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
47B Görüntüleme
Oktay Marangoz
Oktay Marangoz
Executive Owner Chef
Cevizli Reyhanlı Soğuk Patlıcan Tarifi
approved
32B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Köpoğlu Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
250B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Derin Ersayoğlu
· 22.04.2020

Süslemede ne kullandınız 😊

Murat Yıldız
· 23.04.2020

Merhaba, tarifte de belirttiğim gibi; haşlanmış bakla, zeytinyağı ve kabak çiçeği kullandım.