- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Cevizli Reyhanlı Soğuk Patlıcan Tarifi
Paylaş
- 32B
- 203
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet közlenmiş patlıcan
250 g süzme yoğurt
1-2 diş sarımsak
10 g tuz
55 ml zeytinyağı
30 g ceviz içi
5 g pul biber
5 yaprak kıyılmış taze reyhan
Nasıl Yapılır?
- 1Közleyip suyunu süzdüğümüz patlıcanı, süzme yoğurdu, sarımsağı ve tuzu robotta püre haline gelene kadar çekin ve bir servis tabağına alın.
- 2Bir tavada zeytinyağı ve cevizi kokusu çıkana kadar kavurun.
- 3Pul biber ve kıyılmış taze reyhanı ekleyip ocaktan alın.
- 4Patlıcanların üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oktay Marangoz
Executive Owner Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.