- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Acılı Meze Tarifi
Tarif
Acılı Meze Tarifi
Bu güzel meze, her yemeğin yanına yakışır. Bol acılı meze tarifi nasıl yapılır?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 47B
- 199
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kapya kırmızı biber
2 adet fırınlanmış tost ekmeği
50 g ceviz içi
2 adet meksika biberi
10 g kimyon
2 diş sarımsak
40 g acı biber salçası
5 g tuz
70 ml zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Kırmızı kapya biberleri közleyin, kabuklarını soyun. Tohumlarını ayıklayın ve gelişi güzel doğrayın.
- 2Fırınlanmış tost ekmeklerini ufalayın. Cevizi havanda dövün.
- 3Geniş bir kasede; közlenmiş kırmızı ve meksika biberleri, ekmek, ceviz, kimyon, sarımsak, acı biber salçası ve tuzu harmanlayın.
- 4Tüm malzemeyi tekrar havanda dövün. Son olarak zeytinyağını ekleyip eze eze mezeye yedirin ve servise hazır hale getirin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.