- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Deniz Börülceli ve Zerdeçallı Deniz Mahsulleri Çorbası Tarifi
Tarif
Deniz Börülceli ve Zerdeçallı Deniz Mahsulleri Çorbası Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü hem çok leziz hem çok sağlıklı sebzeler arasında yer alan Deniz Börülcesi! Tadına bayılacağınız, yapımı pratik zerdeçallı deniz mahsulleri çorbası tarifi nasıl yapılır? Deniz börülceli çorba tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? Deniz mahsullü çorba yapmanın püf noktaları nelerdir? Daha fazlası için tarif videomuza göz atmayı unutmayın.
45 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 9B
- 41
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g temizlenmiş deniz börülcesi
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
15 g toz zerdeçal
40 g un
1 litre balık suyu
tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Deniz börülcesini, geniş bir tencerede kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın ve soğuk suyun içerisine alın.
- 2Haşlanan börülcelerin dip kısımlarından çekerek içerisindeki kılçıkları ayıklayın.
- 3Bir tencerede tereyağını eritin. Küçük küpler halinde doğradığınız soğan ve sarımsakları tereyağında kavurmaya başlayın.
- 4Temizlenmiş mezgit filetoyu iri küpler halinde doğrayıp, karides ve kalamarlarla beraber tencereye alın, bir süre kavurduktan sonra zerdeçal ilave edin. Ardından un ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- 5Un kokusu çıktıktan sonra sıcak balık suyunu ilave edip çorbanızı kıvam alana kadar kaynamaya bırakın.
- 6Son olarak kremayı ekleyin ve damak zevkinize göre tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- 7Hazır olan çorbanızı sıcak olarak servis etmeye özen gösterin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?