- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Cream Puff/Çıtır Profiterol Tarifi
Tarif
Cream Puff/Çıtır Profiterol Tarifi
Bugün sizleri özel günlerinizde ve misafir sofralarınızda ağırlayacağınız eşsiz bir tatlı tarifiyle buluşturuyoruz! 😊 İçi pastacı kremasıyla dolu, dışı çıtır çıtır ve efsanevi bir lezzete sahip tatlımızın adı: Cream Puff! Peki, Cream Puff tam olarak nedir? Profiterol ve Cream Puff, aynı temel hamur olan pâte à choux'dan yapılan tatlılardır. Ancak farklı isimler ve sunum şekilleriyle anılırlar. Şimdi, hep birlikte bu efsane lezzeti nasıl hazırlayacağımızı öğrenmeye ne dersiniz? İşte krema dolgulu çıtır profiterol (cream puff) tarifimiz…
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
90 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 26B
- 67
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Craquelin/Çıtır Katman Hamuru için:
60 g esmer şeker
60 g un
1 tutam deniz tuzu
Pata Şu/Choux Hamuru için:
100 ml su
5 g toz şeker
75 g un
2 adet yumurta
Kreması için:
110 g toz şeker
4 adet yumurta sarısı
30 g mısır nişastası
1 tutam deniz tuzu
1/2 adet vanilya çubuğu
Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle fırını 180°C’ye ayarlayın.
- 2Craquelin Hamuru için: Oda ısısında tereyağı ve esmer şekeri bir kapta 2-3 dakika kadar kremsi olana kadar karıştırın. Ardından unu ve tuzu ekleyerek, hamur oluşana kadar karıştırın.
- 3Ellerinizle hamuru top haline getirerek, iki yağlı kağıt arasına alın ve dikdörtgen şekilde açın. Buzlukta 10 dk düz bir zeminde bekletin.
- 4Ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük bir yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla daireler kesip tekrar buzluğa atın.
- 5Şu/Choux Hamuru için: Tereyağı, su ve toz şekeri tencerede kaynatın. Unu eleyerek ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın. 5 dk kadar orta ateşte hamuru çevirin. Bir tabağa alıp soğumasını bekleyin.
- 6Bir kasede yumurtaları çırpın. Hamurun içine azar azar ekleyin ve karıştırın. Eğer yumurta az geldiyse bir yumurta daha çırparak azar azar ekleyerek karıştırın. Hazır olan hamuru sıkma torbasına doldurun.
- 7Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde sıkın ve üzerine buzluktan çıkardığınız craquelinleri yerleştirin. Üzerleri kızarıncaya kadar, 180°C’de 25-30 dk pişirin. Soğutma telinin üzerinize dizip, soğutun.
- 8Kreması için: Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri sos tenceresinde devamlı karıştırarak pişirin. Vanilya çubuğunun tohumlarını ekleyin. Kaynayıp bir iki baloncuk çıktıktan sonra altını kapatın ve tereyağını ekleyerek eritin.
- 9Hazır olan kremayı bir kaba alarak, üzerini streçleyip soğumaya bırakın. Daha sonra sıkma torbasına doldurun.
- 10Altını deldiğiniz pata şu hamurlarının içini bu kremayla doldurun, servis tabağına alın.
- 11Üzerlerine pudra şekeri serperek servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.2
10 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.