- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- 2 Malzemeli Jöle Tarifi
2 Malzemeli Jöle Tarifi
- 18B
- 26
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Jöleleri şekilli servis etmek isterseniz, kullanacağınız kalıpları sıvı yağ ile yağlayıp kenara alın.
- 2Bir sos tenceresine meyve suyunu alın ve 45°C’ye gelene kadar ısıtın. Isının ölçülmesi için bir termometre kullanabilirsiniz.
- 3Toz jelatinin üzerine 2 kaşık ılık meyve suyunu dökün. Hızlıca karıştırarak jelatini eritin ve homojen bir karışım elde edin.
- 4Jelatin eriyene kadar karıştırma işlemine devam edin ve sos tenceresine geri dökün. Yaklaşık 30 saniye boyunca karıştırarak jelatinin meyve suyu ile tamamen entegre olmasını sağlayın.
- 5Servis edeceğiniz kalıplara jöle karışımını dökün ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına kaldırın ve en az 4 saat boyunca bekletin. Bu, jölenin tamamen katılaşması için gereklidir.
- 6Buzdolabında bekletilen jöleleri çıkardıktan sonra kalıpları dikkatlice ters çevirerek jöleleri çıkarın.
- 7Servis yapmadan önce jölelerin üzerini taze meyvelerle süsleyin ve isteğe göre servis yapın.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Jöle Yapmanın Püf Noktaları:
•Ev yapımı meyve suları veya hazır meyve suları kullanabilirsiniz. Ev yapımı meyve suyu kullanacaksanız, suyu süzerek jöle karışımına ekleyin.
•Şekersiz ev yapımı meyve suyunuz varsa, damak zevkinize göre şeker ekleyebilirsiniz. Şeker eklemek ayrıca jölenin kıvamını artırarak hızlı bozulmasını önleyebilir.
Jöle Nerelerde Kullanılır?
•Jöleyi direkt olarak servis edebilirsiniz.
•Sütlü tatlılarınızın üzerine bir katman halinde dökebilirsiniz.
•Cam kaplarda sunacaksanız, öncelikle kaba meyveler doldurun ve sonra jöleyi dökerek farklı bir sunum yapabilirsiniz.
•Silikon kaplardan jöleyi güzelce çıkarırken, kalıbı ters döndürmeden önce kenarlardan hafifçe ayırın ve sonra ters çevirin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.