Kısık Ateş
Tarif

Çikolatalı Lav Kek (Lava Cake) Tarifi

Sıcak, yoğun çikolata lezzetiyle içinden lav gibi akan çikolatasıyla, çikolatalı lav kek hem gözlere hem de damaklara hitap eden unutulmaz bir tatlı 😋 Davet sofralarından romantik akşamlara kadar her anı tatlandırmak için mükemmel bir seçim olan bu kek tarifi, üstelik sadece 15-20 dakika içinde hazırlanabilir. Şimdi, bu eşsiz lezzetin sırlarını birlikte keşfetmeye ne dersiniz? İşte tüm püf noktalarıyla çikolatalı lav kek (lava cake) tarifi! 🍫
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
30 Dakika
2 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Çikolatalı Lav Kek (Lava Cake) Tarifi
Paylaş
  • 1B
  • 16
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
55 g Pınar Tereyağı
Pınar
90 g bitter çikolata
15 g un
1 adet büyük boy yumurta + 1 adet yumurta sarısı
25 g toz şeker
1 tutam tuz

Nasıl Yapılır?

  • Ön Hazırlık için: Fırını 220°C’ye ısıtın. İki adet sufle kabını tereyağı ile yağlayın ve ardından un serpin. Fazla unu silkeleyin.
  • Tereyağını ve bitter çikolatayı aynı kabın içinde benmari usulü veya düşük ateşte eritin. Erimiş karışıma unu eleyerek ekleyin ve karıştırarak homojen hale getirin. Kenarda bekletin.
  • Tam yumurta, yumurta sarısı, toz şeker ve tuzu, karışımın rengi açılana kadar mikserle çırpın.
  • Eritilmiş çikolata karışımını, çırpılmış yumurta karışımına yavaşça ekleyin ve spatula ile nazikçe karıştırın.
  • Karışımı hazırladığınız sufle kaplarına eşit şekilde bölüştürün.
  • Fırına yerleştirin ve 6 dakika pişirin. Keklerin kenarlarının sertleşip ortalarının hafifçe sallandığından emin olun.
  • Fırından aldığınız lav keklerini 1 dakika kadar dinlendirin. Ardından sufle kabının üstüne bir tatlı tabağı yerleştirip, dikkatlice ters çevirin.
  • Kabı kaldırmadan önce 30-40 saniye bekleyin, ardından kabı dikkatlice çıkarın. Üzerine pudra şekeri serpin.
  • Çırpılmış krema ile sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Çikolatalı Lav Kek (Lava Cake) Yapmanın Püf Noktaları

• Tarif, iki kişilik porsiyonlar için uygundur.
• Lava kekinizi pişirirken ortasının akışkan kalmasına dikkat edin; fırından çıkarıldığında iç kısmı hafif sallanmalıdır.
• Yumurtaları oda sıcaklığında kullanmanız, kekin dokusunu iyileştirecektir.
• Fırının mutlaka önceden ısınmış olması, kenarların hızla pişip içinin akışkan kalmasını sağlar.
• Tarifin kıvamını koruyabilmek için un miktarını artırmayın. Aksi halde kekin içi akışkan olmayabilir.
• Kekleri önceden hazırlayıp, hava almayacak şekilde streçleyip buzdolabında saklayabilirsiniz. Pişirmeden önce oda sıcaklığına getirmeyi unutmayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek Tarifleri

Ümit Boyraz
Ümit Boyraz
Executive Pastry Chef
Vişneli Klafuti Tarifi
approved
55 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kuşkonmazlı Peynirli Kek Tarifi
6B Görüntüleme
Fındıklı Brownie Tarifi
approved
50 Dakika
6-8 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.