- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Cennet Çamuru Tarifi
Tarif
Cennet Çamuru Tarifi
Kilis yöresine ait lezzetlerde bugün! Son derece lezzetli Cennet Çamuru tarifi nasıl yapılır? Cennet Çamuru yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere, Tava
Paylaş
- 232B
- 291
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g çiğ kadayıf
150 g çekilmiş Antep fıstığı
Şerbeti için:
550 g toz şeker
600 ml su
1 dilim limon
Üzeri için:
toz tarçın
tane Antep fıstığı
Nasıl Yapılır?
- 1Şerbeti için: bir sos tenceresinde toz şeker ve suyu kaynatın.
- 2Kaynadıktan sonra limon dilimini ekleyip 10 dakika daha kısık ateşte kaynatıp altını kapatın. Soğumaya bırakın.
- 3Çiğ kadayıfı tel tel doğrayın ve geniş bir tavada tereyağını eritip tel kadayıfı kavurmaya başlayın.
- 4Altın rengi alana kadar yaklaşık 15 dakika kısık ateşte kavurup toz Antep fıstığını ekleyin ve ocağın altını kapatın. Malzemelerin güzelce harmanladığından emin olun.
- 5Üzerine çekeceği miktarda soğuyan şerbetten ilave edip 10-15 dakika dinlendirin.
- 6Ilınınca üzerine Sütkrem, tane Antep fıstığı ve toz tarçın ekleyerek servis yapın.
Püf Noktası
*Cennet çamuru birkaç gün bekleyebilir. Ancak servis ederken her seferinde biraz şerbetle ısıtılıp yine ılık olarak servis edilir.
*Tereyağı yerine sade yağ kullanabilirsiniz veya her ikisini aynı anda kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
4.8
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?