- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Tart Tarifleri
- Cassata al Forno Tarifi
Tarif
Cassata al Forno Tarifi
Sicilya’nın en önemli tatlılarından olan Cassata al Forno, kökleri Sicilya'daki Arap hakimiyeti döneminde olan eski bir tariftir. Kremsi ricotta dolgusu ve damla çikolata içeren çift katlı kısa hamurlu bir hamur işidir. Fırında tart gibi pişirilir, sonra ters çevrilir ve sonunda pudra şekeri ile süslenir! Cassata al Forno tarifi nasıl yapılır? Cassata al Forno yapmanın tüm detayları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
75 Dakika
6-8 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 11B
- 64
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Taban Hamuru için:
400 g un
200 g toz şeker
30 g toz badem
7 g kabartma tozu
bir tutam tuz
200 g Alfa Chef Yağı
2 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
1 adet limon kabuğu rendesi
İç Dolgusu için:
400 g ricotta peyniri
200 g toz şeker
70 g toz badem
5 adet portakal şekerlemesi
100 g sütlü damla çikolata
Nasıl Yapılır?
- 1Taban Hamuru için: Un, toz şeker, toz badem, kabartma tozu ve bir tutam tuzu karıştırın.
- 2Un karışımının ortasını havuz gibi açın ve içerisine Alfa Chef Yağı’nı, yumurtaları ve limon kabuğu rendesini alın. Tüm malzemeleri güzelce karıştırarak ve yoğurarak hamur haline getirin.
- 3Streç filme sararak 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- 4İç Dolgusu için: Suyu süzülmüş ricotta peyniri ve toz şekeri iyice karıştırın, şekerin içinde tamamen eridiğinden emin olun.
- 5İçerisine toz bademi, doğranmış portakal şekerlemesini ve damla çikolatayı ilave edin. Güzelce karıştırıp kenara alın.
- 6Birleştirmek için: 24 cm’lik kelepçeli bir cheesecake kalıbını unlayıp yağlayın.
- 7Dinlenen hamuru buzdolabından alın. Hamuru 2’ye bölün. Tezgahı hafifçe unlayın ve yarım santim kalınlığında hamuru açın. (videodaki gibi)
- 8Hazırladığınız kalıbın tabanını ve yan duvarlarını hamurla kaplayın. (videodaki gibi) İçerisine hazırlamış olduğunuz iç dolguyu koyup eşit şekilde yayın.
- 9Kalan hamuru üzeri için tekrar açıp dolgunun üzerini kaplayın. Bir çatal yardımıyla üzerine hafif delikler açın. (videodaki gibi)
- 10Önceden ısıtılmış 180°C fırında 40 dk. pişirin.
- 11Tamamen soğuduktan sonra kalıptan dikkatlice çıkarın.
- 12Üzerine daha güzel şekil verebilmek ve pürüzsüz bir görünüm elde etmek için ürünü bir tabak yardımıyla dikkatlice ters çevirin. Ardından üzerini bol pudra şekeri ile kaplayarak bir bıçak yardımıyla şekil verin. (videodaki gibi)
- 13Cassata al Forno servise hazırdır. Dilimleyerek servis edebilirsiniz 😊
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Ricotto peynirinin suyunu mutlaka süzün.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?