- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Tart Tarifleri
- Pişmeyen Çikolatalı Tart Tarifi
Paylaş
- 22B
- 169
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g kakaolu petibör bisküvi
Çikolata Dolgusu için:
80 g bitter çikolata
200 g sütlü çikolata
Üzeri için:
10 adet kakaolu kremalı bisküvi
damla çikolata
Nasıl Yapılır?
- 1Tart tabanı için: tereyağını eritin, kakaolu petibör bisküvileri rondoya atıp un haline getirin. Üzerine erimiş tereyağını ilave edip 1-2 dk. daha rondodan geçirin. Kelepçeli kalıbın tabanına bisküviyi döküp elinizle hafif bastırarak eşit olarak yayın, dilerseniz bir bardak yardımıyla da sıkıştırabilirsiniz. 1 saat dondurucuda bekletin.
- 2Çikolata dolgusu için: Kremayı kaynatmadan ısıtın, içine çikolataları ilave edip özdeşleşinceye kadar karıştırın. Hafif koyu kıvam alması için buzdolabında soğutarak dinlendirin.
- 3Hazırladığınız çikolata dolgusunu tartın üzerine dökün, en az 2 saat daha buzdolabında dinlendirin.
- 42 saatin sonunda üzerini kakaolu kremalı bisküvi ve damla çikolatalarla süsleyin.
- 5Tabanının iyice donması için 4 saat daha buzdolabında soğutun ve dilimleyerek servis edin.
Benzer Pasta Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
6-8 Kişilik