- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Börek Tarifleri
- Burgu Makarnalı Peynirli Börek Tarifi
Tarif
Burgu Makarnalı Peynirli Börek Tarifi
Bol peynirli, makarnalı börek tarifi nasıl yapılır? İşte hazır yufkadan pratik olarak hazırlayabileceğiniz enfes börek tarifi...
50 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 17B
- 36
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g renkli burgu makarna
3 adet yumurta
200 g Pınar Yoğurt
3 adet taze yufka
100 ml sıvı yağ
1/2 demet maydanoz
Üzeri için:
susam
çörek otu
az miktarda zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Makarnaları dişe dokunur şekilde yaklaşık 7-8 dk haşlayın.
- 2Ayrı bir kap içerisinde yumurta, süt, tereyağı ve yoğurdu karıştırın. 1 tutam rendelenmiş muskatla lezzetlendirin.
- 3Orta boy bir tepsiyi yağlayın, 1 adet yufkayı bir bütün olarak tepsiye yayın.
- 4Fırça yardımıyla ilk kata sıvı yağ sürün, daha sonra ikinci yufkayı parçalayarak tepsiye yerleştirin.
- 5Üzerine yoğurt ve sıvı yağ karışımını sürün, bu işlemi ikinci yufka bitinceye kadar devam ettirin.
- 6Başka bir kap içerisinde ince doğranmış maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri ve beyaz peyniri karıştırın.
- 7Biraz sıvı yağ ilave ederek karışımı harmanlayın.
- 8İkinci yufka bittikten sonra peynir karışımını tepsiye yayın, üstüne bir parça yufka koyduktan sonra yoğurt karışımını sürün.
- 9Üzerine haşladığınız makarnayı ekleyip kalan parça yufkaları üst üste koyup, aralarına yoğurt sürün.
- 10Tepsinin kenarından taşan yufkalar ile tepsinin üstünü kapatın.
- 11Susam ve çörek otu serperek önceden ısıtılmış 170°C fırında ortalama 40 dakika pişirin.
- 12Fırından çıkardıktan sonra üzerine zeytinyağı sürün ve sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.