Kısık Ateş
Tarif

Borscht Çorbası Tarifi

Borş, (Ukraynaca ve Rusça: борщ borşç) özellikle Doğu Avrupa mutfaklarında ünlü bir ekşi çorba türüdür. Borş çorbası tarifi nasıl yapılır?
90 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Borscht Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 83B
  • 15
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
65 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
300 g Pınar Kemikli Dana Eti
Pınar
4 adet haşlanmış pancar
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet kereviz sapı
1 adet defne yaprağı
250 g lahana
40 ml sirke
2 litre su
5 g karabiber
7 g kaya tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Soğan, havuç ve kereviz sapını ince ince doğrayın.
  • Bir tencerede kemikli dana etini bir kaç kaşık zeytinyağı ile yüksek ateşte mühürleyin.
  • Daha sonra sebzeleri, defne yaprağını, tuzu ve karabiberi ekleyip su ilave edin ve 1 saat kadar pişmeye bırakın.
  • 1 saat sonra kibrit çöpü şeklinde kesilmiş ve haşlanmış pancarları ve ince doğranmış lahanaları ekleyin.
  • Sirkesini ilave edip 30 dakika daha pişirip altını kapatın.
  • Servis tabağına aldığınız borş çorbasını ekşi krema, kızarmış ekmek ve dereotu ile servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kimyonlu Bal Kabağı Çorbası Tarifi
23B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kestaneli Balkabağı Çorbası Tarifi
26B Görüntüleme
Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi
approved
58B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.