- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Bonfile Tarifi
Tarif
Bonfile Tarifi
Yapım aşamaları uzun gibi görünse de ortaya çıkan sonuca herkes hayran kalacak. Bu eşsiz bonfile tarifini denemenizi öneriyorum.
60 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 39B
- 93
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g bonfile
15 dal taze kekik
10 dal frenk soğan
10 dal rezene yaprağı
10 dal dereotu
Sosu için:
3 tutam zerdeçal
10 ml balzamik sirke
Sunum için:
1 adet borazan mantarı
5 ml balzamik sirke
2 adet arpacık soğan
bezelye taneleri
susam
Nasıl Yapılır?
- 1Bonfileyi fitilinden ayırın ve sıkı bir şekilde strece sarın. Önceden ısıtılmış 180˚C fırında 9 dakika pişirin.
- 2Daha sonra bir tavaya tereyağı ve 3 dal taze kekik alın. Strecini çıkardığınız eti deglaze edin.
- 3Ayrı bir yerde geri kalan kekik, frenk soğan, rezene yaprağı ve dereotunu kıyın.
- 4Deglaze ettiğiniz eti bu yeşilliklere bulayın ve porsiyonlayın.
- 5Sosu için: ekşi kremayı kaynatın. Zerdeçal ve balzamik sirke ekleyin ve kaynatmaya devam edin.
- 6Sunum için; Borazan mantarını tereyağında, balzamik sirke ve arpacık soğan ile soteleyin.
- 7Servis ederken; Sosu bir kaşık yardımıyla tabağa çekin. Porsiyonladığınız bonfileleri tabağa ilave edin.
- 81/4 rezenenin yaprak kısmını tabağa alın. Arpacık soğanı ve dilerseniz mantarı tabağa ilave edin. Bezelye taneleri ve susam ile tabağı renklendirerek sunun.
Püf Noktası
Deglaze etmek: Pişirdiğiniz şeyin tavada kalan tortuları veya yağının herhangi bir sıvıyla (et suyu, tavuk suyu, sirke, şarap vb.) çözülerek sos haline getirilmesine denir. Karamelizasyona uğrayan bu parçalar aslında yemeğin tadını lezzetlendiren ve aromasını veren önemli malzemelerdir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
4.5
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?