Kısık Ateş
Tarif

Bonfile Tarifi

Yapım aşamaları uzun gibi görünse de ortaya çıkan sonuca herkes hayran kalacak. Bu eşsiz bonfile tarifini denemenizi öneriyorum.
60 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 39B
  • 93
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g bonfile
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 dal taze kekik
10 dal frenk soğan
10 dal rezene yaprağı
10 dal dereotu
Sosu için:
80 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
3 tutam zerdeçal
10 ml balzamik sirke
Sunum için:
1 adet borazan mantarı
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
5 ml balzamik sirke
2 adet arpacık soğan
bezelye taneleri
susam

Nasıl Yapılır?

  • Bonfileyi fitilinden ayırın ve sıkı bir şekilde strece sarın. Önceden ısıtılmış 180˚C fırında 9 dakika pişirin.
  • Daha sonra bir tavaya tereyağı ve 3 dal taze kekik alın. Strecini çıkardığınız eti deglaze edin.
  • Ayrı bir yerde geri kalan kekik, frenk soğan, rezene yaprağı ve dereotunu kıyın.
  • Deglaze ettiğiniz eti bu yeşilliklere bulayın ve porsiyonlayın.
  • Sosu için: ekşi kremayı kaynatın. Zerdeçal ve balzamik sirke ekleyin ve kaynatmaya devam edin.
  • Sunum için; Borazan mantarını tereyağında, balzamik sirke ve arpacık soğan ile soteleyin.
  • Servis ederken; Sosu bir kaşık yardımıyla tabağa çekin. Porsiyonladığınız bonfileleri tabağa ilave edin.
  • 1/4 rezenenin yaprak kısmını tabağa alın. Arpacık soğanı ve dilerseniz mantarı tabağa ilave edin. Bezelye taneleri ve susam ile tabağı renklendirerek sunun.

Püf Noktası

Deglaze etmek: Pişirdiğiniz şeyin tavada kalan tortuları veya yağının herhangi bir sıvıyla (et suyu, tavuk suyu, sirke, şarap vb.) çözülerek sos haline getirilmesine denir. Karamelizasyona uğrayan bu parçalar aslında yemeğin tadını lezzetlendiren ve aromasını veren önemli malzemelerdir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
4.5
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Çemenli Dana Madalyon Tarifi
37B Görüntüleme
Ali Ronay
Ali Ronay
Maçakızı Hotel&Restoran - Executive Chef
Kaz Ciğeri Klementine Tarifi
120 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Dana Fajita Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Mehtap DURMAZ
· 11.02.2020

Muhteşem bir tabak Sayın Chef,sonsuzluk misali bir lezzet serisi..maşallah size Allah nazarlardan korusun 🙏🙏🙏

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi