- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Güllaç Tarifi
Tarif
Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Güllaç Tarifi
Genellikle Ramazan ayında karşımıza çıkan, sütlü tatlılar arasında çok özel bir yere sahip tariflerden Güllaç nasıl yapılır? Beyaz çikolatalı ve meyveli güllaç tarifi nasıl yapılır? Tam ölçülü evde kolay güllaç yapılışı: Çikolatalı frambuazlı güllaç tarifini mutlaka deneyin!
40 Dakika
8-10 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Pişirilmez
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Paylaş
- 13B
- 57
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g toz şeker
300 g beyaz çikolata
1 paket güllaç
frambuaz (tercihen vişne, çilek)
Süslemek için:
çilek, böğürtlen, ahududu ve kırık ceviz
Nasıl Yapılır?
- 1Süt, toz şeker ve beyaz çikolatayı bir tencereye ekleyip, beyaz çikolata eriyene kadar karıştırın.
- 2Çok kaynar olmadan hafif ısındığında ocaktan alın. (çok kaynar olursa güllaç hamur olur)
- 3Sunum yapacağınız bir borcama güllaç yapraklarının yarısını (parlak yüzeyleri üstte kalacak şekilde)kat kat süt ile ıslatın.
- 4Aralara frambuaz parçaları yayın. Üzerine tekrar kat kat güllaç yaprakları dizerek süt ile ıslatın.
- 5Kalan sütü en son üzerine gezdirin.
- 6Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirerek sütün iyice çekmesini sağlayın.
- 7Sunum yapmadan önce üzerini kırık ceviz ve dilediğiniz meyvelerle (çilek, böğürtlen, ahududu) süsleyin ve soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Üzerini dilediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.