Kısık Ateş
Tarif

Balık Bisque Tarifi

Yaşar Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Gıda Atıklarından Yeni 1 Öğün Yarışması’nda 1. olan tabağımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Balık Bisque tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Balık Bisque Tarifi
approved
Paylaş
  • 15B
  • 48
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet sap kereviz
1 adet kuru soğan
1 adet pırasa
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 ml fermente üzüm suyu
3 dal taze kekik
1 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1,5 l soğuk su
Balık Bisque için:
5 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 g un
400 ml balık stock
40 ml Pınar Krema
Pınar
tuz
beyaz biber

Nasıl Yapılır?

  • Balık stock için: 2 adet sap kereviz, 1 adet kuru soğan ve 1 adet pırasanın beyaz kısımlarını küçük küpler halinde kesin.
  • 15 g tereyağında hafif yumuşayacak ancak kararmayacak şekilde kavurun.
  • Fermente üzüm suyunu ilave edip çektirin.
  • Üzerine temizlediğiniz balıktan kalan kısımları (kılçık, kafa, kuyruk vs.) ve aroma verici malzemeleri (kekik, sarımsak, defne yaprağı) ekleyin.
  • 2-3 dakika sonra soğuk suyu da üzerine ilave edin.
  • Su kaynadıktan sonra 30 dakika kısık ateşte pişirerek simmer edin. Bone yardımıyla stocku süzün.
  • Balık Bisque için: Tereyağında unu kavurun, hazırladığınız balık stocktan 1 kepçe koyup karıştırın.
  • Daha sonra suyun geri kalanını ekleyin. Kaynayınca kremayı azar azar ilave edin ve kıvam aldığında tuz ve biberini ekleyip lezzetlendirin. Fotoğraftaki gibi servis edin.

Püf Noktası

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Soğuk Dövme Çorbası Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
36B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Düğün Çorbası Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
80B Görüntüleme
Közde Domates Çorbası Tarifi
approved
40 Dakika
4-6 Kişilik
48B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Ümmühan Chef
· 24.06.2021

Elinize sağlık deneyeceğim 🦋😋

Uzman Setenay Melek Yurttabir bu yorumu beğendi