- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Balık Bisque Tarifi
Paylaş
- 15B
- 48
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet sap kereviz
1 adet kuru soğan
1 adet pırasa
100 ml fermente üzüm suyu
3 dal taze kekik
1 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1,5 l soğuk su
Balık Bisque için:
20 g un
400 ml balık stock
tuz
beyaz biber
Nasıl Yapılır?
- 1Balık stock için: 2 adet sap kereviz, 1 adet kuru soğan ve 1 adet pırasanın beyaz kısımlarını küçük küpler halinde kesin.
- 215 g tereyağında hafif yumuşayacak ancak kararmayacak şekilde kavurun.
- 3Fermente üzüm suyunu ilave edip çektirin.
- 4Üzerine temizlediğiniz balıktan kalan kısımları (kılçık, kafa, kuyruk vs.) ve aroma verici malzemeleri (kekik, sarımsak, defne yaprağı) ekleyin.
- 52-3 dakika sonra soğuk suyu da üzerine ilave edin.
- 6Su kaynadıktan sonra 30 dakika kısık ateşte pişirerek simmer edin. Bone yardımıyla stocku süzün.
- 7Balık Bisque için: Tereyağında unu kavurun, hazırladığınız balık stocktan 1 kepçe koyup karıştırın.
- 8Daha sonra suyun geri kalanını ekleyin. Kaynayınca kremayı azar azar ilave edin ve kıvam aldığında tuz ve biberini ekleyip lezzetlendirin. Fotoğraftaki gibi servis edin.
Püf Noktası
Tabak tercihimi Kütahya Porselen’in ‘Chef Taste Of’ serisinden yana kullandım.
*https://kutahyaporselen.com/chef-taste-of-24-cm-spagetti-tabagi-krem?gclid=CjwKCAjwtdeFBhBAEiwAKOIy5-89ncmdQ-mBNTGuMrz6Eo6EohbXbjvdgJDa_3pIqdegMjpUha2KixoCbqQQAvD_BwE