- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Ayva Borani Tarifi
Tarif
Ayva Borani Tarifi
Ankara'nın yöresel tatlarından bir tarif ayva borani...
50 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 28B
- 53
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet ayva
250 g yağsız kuzu kuşbaşı et
30 g margarin
40 g toz şeker
5 g tuz
5 g nane
5 diş sarımsak
600 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Margarini derin bir tencerede eritin.
- 2Kuşbaşı eti, şekeri ve tuzu ekleyerek kavurun.
- 3600 ml suyu ekleyerek 5 dakika kaynamaya bırakın.
- 4Ayvaların kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın.
- 59-10 eşit parçaya bölüp kaynayan suya sarımsaklarla birlikte atın.
- 610 dakika kadar daha pişirdikten sonra naneyi ekleyin.
- 75 dakika sonra ateşten alıp servise hazırlayın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
2-4 Kişilik