Kısık Ateş
Tarif

Ayva Borani Tarifi

Ankara'nın yöresel tatlarından bir tarif ayva borani...
50 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Ayva Borani Tarifi
Paylaş
  • 28B
  • 53
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet ayva
250 g yağsız kuzu kuşbaşı et
30 g margarin
40 g toz şeker
5 g tuz
5 g nane
5 diş sarımsak
600 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Margarini derin bir tencerede eritin.
  • Kuşbaşı eti, şekeri ve tuzu ekleyerek kavurun.
  • 600 ml suyu ekleyerek 5 dakika kaynamaya bırakın.
  • Ayvaların kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın.
  • 9-10 eşit parçaya bölüp kaynayan suya sarımsaklarla birlikte atın.
  • 10 dakika kadar daha pişirdikten sonra naneyi ekleyin.
  • 5 dakika sonra ateşten alıp servise hazırlayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Şişte Patlıcan Püreli Kebap Tarifi
18B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Modern Beyti Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
14B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Bonfile Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
39B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Aziz Gmlmz
· 10.04.2019

Çok güzel oldu sagol

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 08.04.2020

Rica ederim afiyet olsun. :)

Erkan Babaoğlu
· 06.12.2020

Rengi görselde ki gibi olmadı acaba salça falan mı vardı tarifte ?