- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Şişte Patlıcan Püreli Kebap Tarifi
Tarif
Şişte Patlıcan Püreli Kebap Tarifi
Patlıcan yatağında şiş kebap nasıl yapılır? Köfte şiş kebap tarifi: közlenmiş patlıcanlı kebap yapımı...
60 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Izgara
Paylaş
- 18B
- 178
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g orta yağlı kıyma
20 g biber salçası
tuz ve karabiber
2 tutam kimyon
2 adet topan patlıcan
8 adet çeri domates
3 adet sivri biber
Patlıcan Püresi için:
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
10 ml zeytinyağı
közlenmiş patlıcan
5-10 ml limon suyu
tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Kıymayı derin bir yoğurma kabına alın ve içerisine biber salçası, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yaklaşık 15 dk. yoğurun. Yoğurulan kıymayı buzdolabında 15 dk. dinlendirin.
- 2Kebap köftesi dinlenirken patlıcanların üzerine çatal yardımı ile delikler açıp 250 derecelik fırında veya ızgarada 20-25 dk. közleyin.
- 3Dinlenen kebap köftesini ceviz büyüklüğünde parçalara ayırarak parmak şekline getirin. Daha sonra bir kebap bir çeri domates, bir kebap bir biber olarak sırayla şişlere dizin. Izgara tavası ya da ızgarada arkalı önlü kızartın.
- 4Patlıcan püresi için; kuru soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Bir tavada zeytinyağı ve tereyağını kızdırıp kavurun.
- 5Közlenen patlıcanların kabuklarını dikkatlice soyduktan sonra doğrama tahtasında uzun bir bıçak yardımı ile kıyın.
- 6Kavrulan soğanları üzerine ekleyin. Limon suyu, tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra karıştırıp servis tabağına yayın.
- 7Üzerine ızgarada pişen şişleri koyun ve sıcak olarak servis yapın.
Püf Noktası
*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?