- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Armutlu Kereviz Tarifi
Tarif
Armutlu Kereviz Tarifi
Armutlu kereviz tarifi nasıl yapılır? Sağlık deposu nefis armutlu kereviz tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Armutlu kereviz tarifinin detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz.
50 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 17B
- 92
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 ml Abalı Ayçiçek yağı/zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet havuç
2 adet patates
2 adet kereviz
1 adet limon suyu
2 adet portakal suyu
2 dal taze kişniş
1 adet olgun armut
10 g bal
8 g tuz
5 g öğütülmüş karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Kereviz ve armutların kabuklarını soyup küp küp doğrayın, kararmamaları için limonlu suda bekletin.
- 2Soğan ve sarımsakları yemeklik, havuç ve patatesleri ise halka halka doğrayın.
- 3Bir tencereye yağı koyun, doğranmış soğan ve sarımsakları kavurmaya başlayın.
- 4Birkaç dakika sonra havuç ve patatesleri ekleyip kavurma işlemini sürdürün.
- 5Limonlu suda beklettiğiniz kerevizleri tencereye alın.
- 6Taze sıkılmış limon suyu, portakal suyu ve taze kişniş dalları ile lezzetlendirip kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
- 7Son olarak armutları ekleyin. Bal, tuz ve karabiberle lezzetlendirip güzelce karıştırın, tencerenin kapağını kapatın.
- 8Kısık ateşte ortalama 30-35 dakika pişirip ister ılık ister soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.